İstanbul AKM ile 29 Ekim 2013’de yeniden…


Toplam Okunma: 2987 | En Son Okunma: 27.03.2024 - 06:19
Kategori: Haberler

Yaklaşık dört yıldır ne olacağı belirsiz bir durumda kapalı olarak tutulan İstanbul Atatürk Kültür Merkezi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın çabalarıyla ve Sabancı Vakfı’nın yapım ortağı olarak üstlenmesiyle tekrar faaliyete açılma yoluna girmiş oldu. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 15 Şubat 2012 günü AKM’nin hayata dönüş projesine imza attı…

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Bizim bir destek arayışımız vardı. Bir sponsorluk arayışımız vardı. Güler Sabancı’ya başvurduk. Sabancı Vakfı kültür yaşamına katkıları olan bir kuruluş. Bakanlığımıza daha önce Adana’da, Malatya’da, Maraş’ta, Kocaeli’nde Kültür Merkezi yapmışlardı. Atatürk Kültür Merkezi’ne yapım ortağı olarak katılacaklar. Basit bir tadilatla yetinilmeyecek. Köklü bir elden geçirme işlemi yapılacak. Katkının karşılığı olarak bir salona Sabancı ismi verilecek. İhaleye çıkış tarihi Mart 2012 sonunda… Açılış tarihini 29 Ekim 2013 olarak planlıyoruz.”

Sabancı Vakfı’nın vereceği para miktarı 30 milyon TL’yi bulacak.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın sözleri şöyleydi:

“Bakanımızdan bir teklif gelince ilgilenmeden duramazdık. AKM’nin hepimizin hayatında önemli yeri var. Cumhuriyet tarihimizin sanat ve kültür hayatının merkezi olan bu binanın ses ve ışık düzeniyle, herşeyiyle yeni teknolojilerle donanarak, ama eskisine sadık kalarak yeniden İstanbul sanat severleriyle buluşmasına katkımız olacağı için grubumuz adına gurur duyuyoruz. Salonlardan birine Sabancı Operası adının verilecek.”




Hoşgeldiniz