HÜGEM Konferans: “Kültür Tarihinde Edebiyat ve Musikî İlişkisi”…


Toplam Okunma: 4621 | En Son Okunma: 28.03.2024 - 11:07
Kategori: Kongre.simp.panel

2011 yılında kuruluş ve yapılanma sürecini tamamlamış olan Hacettepe Üniversitesi, Geleneksel Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi (HÜGEM)’nin düzenlediği Konferans’ın konuğu etnomüzikolog Prof. Dr. Feza Tansuğ. “Kültür Tarihinde Edebiyat ve Musikî İlişkisi” başlıklı konferans Ankara Beytepe’deki Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde. 19 Mart 2012 pazartesi, Saat: 14:00…

Hacettepe Üniversitesi bünyesinde kurulmuş, 2011 yılında kuruluş ve yapılanma sürecini tamamlamış olan Geleneksel Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi (HÜGEM) 2012 yılında bilimsel etkinliklerine bir konferans dizisi ile başlıyor.

Geleneksel Müzik Kültürü Konferans Dizisinin birincisi Prof. Dr. Feza Tansuğ’un konuk konuşmacı olduğu “Kültür Tarihinde Edebiyat ve Musikî İlişkisi” başlıklı konferans ile gerçekleşecek.

Aynı zamanda merkezin açılış etkinliği de olan konferans, Türk ve Batı kültüründen örneklerle, edebî ve musikî yapıtlarının yaratım süreçlerindeki kesişme noktalarına, musikî ve edebiyatın kültür ve toplum içindeki rollerinin yorumlanmasına odaklanacak.

Geleneksel Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi, düzenlediği bu ilk konferansla edebî gelenekler ve musikî kültürü arasındaki organik bağların kurulmasına katkıda bulunmayı ve bu suretle, Türk Halkbilimi, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyoloji, Antropoloji, Müzikoloji, Filoloji gibi bilim dallarının eğitim programlarına destek vermeyi amaçlıyor.

İnsanlığın kültür tarihi boyunca, musikînin insan yaşamının gündelik uğraşlarına ve bütün törensel eylemlerine eşlik etmek yanında, her türden edebiyat yaratımının da esin kaynağı ve tamamlayıcı ana unsuru olması olgusunun ayrıntılı boyutlarıyla ele alınıp irdeleneceği konferans, sosyal ve beşeri bilim dallarının büyük çoğunluğunu bünyesinde bulunduran Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilecek.

Merkezin açılış etkinliği de olan Prof. Dr. Feza Tansuğ’un vereceği konferansa akademik ve ulusal kurumlardan çok sayıda davetlinin iştirak etmesi bekleniyor.

Hacettepe Üniversitesi mensupları yanında, diğer Türk üniversitelerinden davetlilerin ve öğrencilerin de katılacağı konferans, bir kokteyl ve Hacettepe Üniversitesi öğrencilerince, Türk ve Dünya musikîsi dağarından seçilmiş bir demet ezginin seslendirileceği bir dinleti ile sona erecek.

HÜGEM için bkz:
http://www.hugem.hacettepe.edu.tr/duyuru.shtml




Hoşgeldiniz