Şarkıları çaldılar…


Toplam Okunma: 2414 | En Son Okunma: 13.05.2024 - 21:41
Kategori: Haberler

Çalmak fiilinin hem icra, hem de hırsızlık manasında kullanıldığını biliriz ama ilk kez her iki anlamı da gerçek oldu. Hacker’lar Sony Music’in arşivinden, aralarında Michael Jackson ve Freddie Mercury’e ait hiç yayınlanmamış parçaların da bulunduğu, yaklaşık 50 bin şarkıyı çaldı. Ne zaman icra anlamında çalınacağı ise bilinmiyor…

Geçtiğimiz yıl nisan ayında milyonlarca Sony Playstation kullanıcısına ait kişisel bilgilerin çalındığı sanal saldırıda internet korsanlarının, aynı zamanda arşivden yaklaşık 50 bin şarkıyı da çaldığı belirlendi.

Deutsche Welle haberine göre çalınan şarkılar arasında 1991 yılında ölen Queen’in efsanevi solisti Freddie Mercury’nin henüz yayınlanmamış düetleri ile Michael Jackson, Jimi Hendrix, Avril Lavigne ve Foo Fighters’e ait şarkılar da bulunuyor.

Sony olayı bir yıl sonra çalışanlarının hayran sayfalarını kontrol ederken bir internet platformunda Michael Jackson hayranlarının çalınan bir parça hakkında yaptıkları sohbet sonucu ortaya çıkardı.

Sony Music, Michael Jackson’a ait tüm kayıtları için 2010 yılında 300 milyon euro ödemiş ve 2017 yılına kadar da piyasaya 10 yeni albüm çıkarmayı hedefliyordu.




Hoşgeldiniz