Küçükçekmece Belediyesi kültürel etkinliklerde örnek kurum oldu…


Toplam Okunma: 4440 | En Son Okunma: 28.03.2024 - 20:21
Kategori: Etkinlikler

Belediyelerin kültürel etkinleri toplumun kültürel seviyesinin aynası gibidir. Toplumun anlamıyacağı bir sanat etkinliğini takvime koymanın bir anlamı da yoktur. Sanat yükseltisi ile toplumun kültür yükseltisi arasındaki ince dengeyi anlama bilincine ulaşmış kültür yöneticilerinin azlığı Belediye başkanları ve eski Kültür Bakanları’nın bu konuda başarılı olabilecek yöneticileri atamadaki isabetsizliklerine on yıllardır tanık olunagelir… İstanbul Küçükçekmece Belediyesi’nin kültür/sanat yönetimi üç kültür merkezinde gerçekleştirdikleri etkinlerin sanat yükseltisine tanık oluyoruz. Piyano’da Beethoven yorumuyla Almanları bile kıskandıran İdil Biret’ten ilk ney konçertomuzun(Fazıl Say) solisti Neyzen Burcu Karadağ’a değin…

Konser / Lüleburgaz Trockyablues
Balkan-Rumeli ve Anadolu Semah-Zeybek geleneğinde enstrümantal müzik yapan Trockyablues grubu ve seyircilerin katılımıyla gerçekleşen bir program… Programda bilinen şarkılar izleyicilerle birlikte icra edilecek. Müzik eşliğinde”projeksiyon sunumu” ile gerçekleşecek gösteri, şarkı sözleri sahnedeki perdede akarken ve İ.Metin BALTACI’nın yönettiği seyirci koro eşliğinde geceye renklenecek…

Etkinlik Tarihi : 14 Nisan Cumartesi
Etkinlik Saati : 20:00

Bilet Fiyatı : Tam: 2TL İndirimli: 1TL

________________________________________

Söyleşi / Dinleti Başak İKİZ ile Anadolu’ya Güzelleme
İnsanlığın ilk yerleşim yeri, medeniyetlerin geçiş yolu ve beşiği olmuş bu topraklar; insanların derdini, sevincini, umudunu, umutsuzluğunu, düğününü, halayını, semahını ezgiler halinde nesilden nesile çoğaltarak aktarmıştır. Ustaların izinde, geleneği özümseyen, gelenekten beslenen genç yorumcular da halk müziği dinleyenlerin gönlünde özel bir yer ediniyor. Genç kuşağın başarılı isimlerinden biri de sadece yorumcu kişiliği ile değil karakteri, duruşu ve gülümseyişiyle Nilüfer SARITAŞ’tır. Birbirinden güzel türküleri paylaşacağımız “Başak İKİZ’le Anadolu’ya Güzelleme” programına tüm türkü severleri bekliyoruz.

Konuk
Nilüfer SARITAŞ
Etkinlik Tarihi : 17 Nisan Salı
Etkinlik Saati : 19.30

ÜCRETSİZ

________________________________________

Söyleşi / Dinleti Folklorumuzda ve Türkülerimizde; Toprak, Su ve Ağaç Sevgisi
İnsanoğlu topraktan geldi, toprağa gidecek. Su insan hayatının vazgeçilmez unsuru. Ana malzemesi insan olan folklorun en önemli kaynağını toprak ve su oluşturuyor. Öte yandan maddi yeri toprak ve su, manevi yeri de gök olan ağaç da Türk folklorunun bütün ürünlerinde yer alıyor. Maniden destanlara, atasözlerinden deyimlere, masallardan halk hikâyelerine, halk takviminden halk hekimliğine ve türkülerine kadar, hemen her alanda ağaç sevgisinden söz edilmekte. Toprak, su ve ağaçlarla ilgili bir slayt gösterisinin arkasından Necip Fazıl KURT’un sunduğu programda, gazeteci Yazar Ahmet ÖZDEMİR, folklorumuzda toprak su ve ağaç sevgisini anlatırken, halk müziğimizin sevilen sanatçısı Mustafa TATLITÜRK konuya ilişkin türküler seslendirecek.

Moderatör:
Necip Fazıl KURT

Konuklar:
Ahmet ÖZDEMİR
Mustafa TATLITÜRK
Etkinlik Tarihi : 18 Nisan Çarşamba
Etkinlik Saati : 13:00

ÜCRETSİZ

________________________________________

Konser / İdil Biret
Türkiye’nin “harika çocuğu” İdil Biret’in müziğe olan ilgisi 2 yaşında başladı. 5 yaşına geldiğinde olağandışı müzik yeteneği, “absolut” kulağı ve duyduğu her parçayı anında ve eksiksiz olarak piyanoya aktarabilme yeteneği ile Türk ve Avrupalı müzik çevrelerinin hayranlığını kazandı. İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün talimatı ve Milli Eğitim Bakanı Hsan Ali Yücel’in özel ilgisiyle, TBMM’nin kendi adına çıkardığı özel yasadan yararlanarak yedi yaşında ailesiyle birlikte Fransa’ya gönderildi.

Sanatçı bugüne kadar Kraliçe Elizabeth (Belçika), Van Cliburn (ABD), Busoni (İtalya), Montreal (Kanada), Liszt (Weimar, Almanya) gibi birçok piyano yarışmasında jüri üyeliği yaptı. 1971′de T.C. Devlet Sanatçısı ilan edilen İdil Biret, Boğaziçi Üniversitesi’yle Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin “onursal doktora” ünvanlarını taşıyor. Sevda Cenap And Müzik Vakfı Onur Ödülü Altın Madalyası’nın da sahibi.
Etkinlik Tarihi : 18 Nisan Çarşamba
Etkinlik Saati : 20.00

Bilet Fiyatı : Tam: 2 TL İndirimli: 1 TL

________________________________________

Söyleşi / Dinleti Kemençe “Duygunun Sesi”
Türk müziğinin en eski ve en güzel tınılı sazlarından olan kemençe, bu programda nermin kaygusuz’un düzenlemesiyle ve sunumuyla sizlerin karşısına çıkıyor. Kemençenin tarihçesi, özellikleri ve çeşitleri hakkında bilgileri, barkovizyon gösterisi eşliğinde ve uygulamalarla görecek ve hoşça vakit geçireceksiniz.
Etkinlik Tarihi : 19 Nisan Perşembe
Etkinlik Saati : 19:30

ÜCRETSİZ

________________________________________

Konser / Bir Kuzey Masalı PEER GYNT
Öyle bir hikâye ki bizimkisi Kahramanına dar gelmiş dünya sanki. Norveç’te anayurdunda Dağlarda Trollerin sarayında, Fas çöllerinde Bedeviler arasında, Mısır’da Sfenkslerin ardında, Kral olma tutkusuyla, Girmediği kılık, yapmadığı iş kalmasa da Vazgeçmemiş asla benliğinden ayrılmaya. Rüyalarla masallar, Hayallerle yalanlar, Aslında aralarında ipincecik bir sınır var.

BİR KUZEY MASALI PEER GYNT konserinde Ibsen’in tiyatro eseri Yaprak Sandalcı tarafından Grieg’in senfonik müziği üzerine şarkı sözleri olarak yerleştirilmiş, böylelikle eser “Oyunlu Müzik” formuna kavuşmuştur. Profesyonel tiyatro oyuncularının ve dansçıların yanında çocuklar, gençler ve ebeveynlerden oluşan KOROPORTRE ekibinin sahnede şarkılarıyla, danslarıyla ve oyunculuklarıyla canlandıracağı eser bu özgün formu ile bir buçuk saatlik çocukların izleyebileceği bir gösteriye dönüşmüş ve Norveç Ulusal Kütüphanesi arşivine kabul edilerek onurlandırılmıştır.
Etkinlik Tarihi : 21 Nisan Cumartesi
Etkinlik Saati : 16:00

________________________________________

Söyleşi / Dinleti Burcu KARADAĞ ile Usta Performanslar
Neyzen Burcu KARADAĞ her ay gerçekleştirdiği Usta Performanslarda Türk Halk Müziği’nin son yıllardaki en dikkat çekici isimlerinden olan Cengiz ÖZKAN katılacak. 1967 yılında Sivas’ın Divriği ilçesinde doğan Cengiz ÖZKAN, ilköğretimini İstanbul’da tamamladıktan sonra 1980 yılında İ.T.Ü. Müziği Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitim Bölümüne girdi. 1991 yılında mezun olduktan sonra İ.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı bölümünde yüksek lisans eğitimine başlayarak 1993 de mezun oldu. 1989 yılında girdiği TRT İstanbul Radyosu’nda akitli saz sanatçısı olarak çalışmaya başladı. İlk resitalini 1998 yılında muzaffer Sarısözen’in anısına Atatürk Kültür Merkezi’nde verdi. “Kırmızı Buğday” (1997), “Ah İstanbul” (1999), “Yare Dokunma” (2001), “Saklarım Gözümde Güzelliğin” (Aşık Veysel Türküleri 2003) adlı albümleri yayınlandı. Cengiz ÖZKAN, Burcu KARADAĞ ile müzik dolu keyifli bir sohbet gerçekleştirecekler.
Etkinlik Tarihi : 24 Nisan Salı
Etkinlik Saati : 19.30

ÜCRETSİZ




Hoşgeldiniz