Bülent Arınç: “Tiyatroların özelleştirilmesi kararımız kesindir.”…


Toplam Okunma: 2441 | En Son Okunma: 13.05.2024 - 07:56
Kategori: Haberler

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Başbakanlık Merkez Bina’da yaklaşık 5,5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında şöyle dedi: Basındaki eleştirileri doğal karşılıyoruz. Ancak Şehir Tiyatroları’na verilen desteğe rağmen kalite ve seyirci sayısı artmıyor, özgürlük kavramı da yeteri kadar yer bulmuyor…

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç devamla:
“Şehir Tiyatroları’nda yani belediyelerin işveren olduğu yerlerde biz gerekli kalitenin artmadığını, izleyici sayısının fevkalade dikkat çekecek kadar yükselmediğini ve özgürlük anlayışının yeterince yer bulamadığını görüyoruz. Dolayısıyla sanat gibi bir alanda özgürlüğün daha geniş anlamda sağlanması lazım. O yüzden Sayın Başbakanımız çok da isabetli bir düşünce ile özerk veya devlete ait bir yapıyı değil, bundan sonra özelleştirme alanının daha da genişlemesi ile rekabetin ve kalitenin daha da yükseleceğini ve özgürlük alanlarının daha da güçleneceğini ifade etti. Bu konu Bakanlar Kurulumuz’da tam bir kabul gördü.

Bazılarının ağzında sakız gibi çiğnediğinden değil ama Türkiye’nin sanata da sanatçıya da ihtiyacı var. Ancak, bu desteğin ne kadar daha güçlü olabileceği, sanatın daha ne kadar güçlenebileceği ve yönetim açısından ne kadar daha çok özgür olabileceklerini enine boyuna masaya yatırdık. Bu konudaki kararımız kesindir.

Bu konuda teknik bir çalışmanın dünyadaki örnekleri de dikkate alınmak suretiyle çünkü elimizdeki veriler devlete ait tiyatro ve sanatın pek çok çağdaş batı ülkesinde bulunmadığını gösteriyor. Sadece bazı eserlere sponsor olmak suretiyle veya imkan hazırlamak suretiyle yarı zamanlı çalışan sanatçılardan bahsedilebiliyor.Türkiye’ye özgü bir model meydana getirilebilir.

Konunun bütün teknik ayrıntılarıyla incelenerek bir taslak hazırlanması için ilgili bakanlara görev verilmiştir.”




Hoşgeldiniz