Karaganda’da “Türk Bestecileri” konseri…


Toplam Okunma: 2763 | En Son Okunma: 20.05.2024 - 01:30
Kategori: Konserler

Orta Asya Türk Cumhuriyetleriyle olan kültürel ilişkilerimizin müzik boyutu misafir orkestra şefi düzeyine ulaştı. Orta Asya’dan Balkanlara uzanan ortak kültürel coğrafyamızda sanatçıdan besteye müzik alışverişi düzeyinin artarak beğeni seviyesine ulaşması o coğrafya müzik hayatı açısından yeni bir soluk olabilir. Keman Sanatçısı ve Orkestra Şefi Hasan Niyazi Tura (d.1982) 28 Nisan 2012’de ‘Türkiye’den bir misafir” olarak nitelendiği Kazakistan’ın ikinci büyük kenti olan Karaganda şehrinde Karaganda Filarmonik Senfoni Orkestrası’nı yönetti…

Wolfgang Amedeus Mozart “Figaro’nun Düğünü” Uvertürü ve Ludwig von Beethoven 1. Piyano Konçertosu’nun ardından konserin ana temasını oluşturan “Türk Bestecileri” bölümünde Yalçın Tura “Toccata”, Cemal Reşid Rey “Türk Sahneleri”, Ferid Alnar “Prelüd ve İki Dans” seslendirildi.


Karaganda Filarmoni Orkestrası ve Hasan Tura

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Keman sanatçısı ve Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası Şef yardımcısı Hasan Niyazi Tura; 18 Mayıs 2012 Cuma akşamı yöneteceği İstanbul Cemal Reşid Rey Senfoni Orkestrası ile babası Yalçın Tura’nın 3. Senfoni’sinin dünya prömiyerini gerçekleştirecek.




Hoşgeldiniz