Bursa Devlet Senfoni Orkestrası ile Bursa Devlet Korosu konseri: Kemençe Sercan Halili; Kanun: Mesut Halili; Besteci/Şef: Oğuzhan Balcı…


Toplam Okunma: 4098 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 21:56
Kategori: Konserler

Kanun, Bağlama, Ney Konçertoları ardından Oğuzhan Balcı’nın Kemençe Konçertinosu Bursa’da müzikseverlerle buluşuyor. Solist “Hotel İstanbul” ve “İstanbu Duo” başlıklı (fasıl) kemençesi albümleriyle tanıdığımız Sercan Halili… Oğuzhan Balcı’nın yöneteceği Kültür Turizm Bakanlığı Bursa Devlet Senfoni Orkestrası ile KTB Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun ortak etkinliği sezon kapanış konserinin 2. bölümünde Balcı’nın Kanun için yazdığı senfonik yapıt yer alıyor. Solist: Mesut Halili. Konser 06 Haziran 2012, Bursa Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde. Saat 20.00’de…

Senfoni orkestraları repertuarı bizden bestecilerin, bizden solistlerin, bizden ezgileriyle şenleniyor. Senfonik dağara geleneksel müziğimizin çalgıları için yazılmış yeni yapıtlar katılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun ortak etkinliği olan sezon kapanış konserinde Oğuzhan Balcı hem konuk şef, hem de besteci olarak müzikseverler ile buluşuyor.

Konserde önce Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, ardından Bursa Devlet Senfoni Orkestrası konseri sahne alıyor.

İkinci bölümde Bursa Devlet Senfoni Orkestrası son dönem hem üretken hem sevilen bestecilerimizden Oğuzhan Balcı’nın Kanun için yazdığı senfonik eserini seslendirecek. Solist Serkan Mesut Halili.

Daha sonra ise Balcı’nın diğer yapıtı -üç bölümden oluşan- Kemençe Konçertinosu’nu solist Sercan Halili yorumlayacak.

Yer: Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi (Bursa)
Tarih: 06 Haziran 2012
Saat: 20.00
Adres: Atatürk Kongre Kültür Merkezi, Merinos Parkı, Osmangazi / BURSA

Bilet Satışları:

1- Hafta içi Mesai saatlerinde: Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu /
Heykel 00 90 224 225 59 70

2- Konser Öncesi: Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi
Osmangazi 00 90 224 272 16 00




Hoşgeldiniz