“Müziğin Kadın Kahramanları” konseri Süreyya Operası’nda…


Toplam Okunma: 3485 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 21:56
Kategori: Konserler

İstanbul Müzik Festivali, bu yılki teması “Umut ve Kahramanlar” kapsamında özel bir konsere ev sahipliği yapıyor. Müzik dünyasının öncü, cesur ve sıra dışı kadınlarına bir saygı duruşu niteliğinde olan konserde izleyiciler, Türk müziğinin dünden bugüne tarihe iz bırakan kadın bestecileri Dilhayat Kalfa’dan Kevser Hanım’a, Batı müziğinin eşsiz klasik yapıtlarının bestecileri Clara Schumann’dan Lili Boulanger’ye uzanan müzik yolcuğunu yaşayacak. Konserin solistleri Türk keman ekolünün uluslararası temsilcisi Cihat Aşkın ve Hakan Şensoy yönetiminde bu kez tümüyle kadın müzisyenlerden oluşturulmuş İstanbul Oda Orkestrası… 08 Haziran 2012 Cuma günü 20:00’de ,Kadıköy Belediyesi, Süreyya Operası’nda…

Konserde, Doğu ile Batı dünyasının kadın bestecilerinin yapıtları Türk keman ekolünün uluslararası temsilcisi Cihat Aşkın, Hakan Şensoy yönetimindeki İstanbul Oda Orkestrası ve her biri birbirinden değerli sanatçılarımız tarafından seslendirilecek.

Solist ve eğitimci olarak saygın bir kariyere sahip olan Cihat Aşkın, bugüne kadar Cobos, Dmitriev, Yoel Levi, Shlomo Mintz ve Ida Händel gibi efsanelerle aynı sahneyi paylaştı; gerçekleştirdiği kayıtlarda ve konserlerde her bir yapıta yeniden varlık veren yorumuyla seçkinleşti.

İstanbul Oda Orkestrası ve 2007’de kurduğu Aşkın Ensemble ile yurtiçi ve dışında düzenli turnelere çıkan sanatçı, ülkemizde müziği sevdirmek, yaygınlaştırmak için çalışıyor. İstanbul Oda Orkestrası’nın tümüyle kadın müzisyenlerden oluşan bir kadroyla yer alacağı, yaşamları ve besteleriyle müzik tarihine zengin bir miras bırakan kadın sanatçılara adanmış, kostümlerinden fondaki görsellerine kadar sıra dışı olan bu projeyle festival, müzikseverlere Doğu-Batı, sözlü-sözsüz ayrımı yapmadan bir müzik ziyafeti vaadediyor.

Program
Dihayat Kalfa
Evcâra Saz Semaisi

Dame Ethel Smyth
Yaylı Beşli, Mi Majör, Op. 1

Fehime Sultan
Marche Union National (Düz. Arr. Emre Aracı)

Fanny Mendelssohn
Schwanenlied

Neveser Kökdeş
Canândan Uzak Kaldı Gönül

Leyla Saz
Neşide-i Zafer Marşı

Amy Beach
Romance

Anonim Halk Türküsü
Sarı Gelin

Clara Schumann
Keman ve Piyano İçin 3 Romans

Faize Ergin
Gönül ne için ateşlere yansın

Ayşegül Kostak Toksoy
Özlem

Kevser Hanım
Nihavent Longa

İstanbul Oda Orkestrası

Hakan Şensoy Şef

Solistler
Cihat Aşkın keman
Canâ Gürmen piyano
Şehvar Beşiroğlu çeng ve kanun
Neva Özgen kemençe
Sühendan Çetin ney
Elif Tuğçe Korkmaz tanbur
Pervin Çakar soprano
Yaprak Sayar soprano

Kadıköy Belediyesi, Süreyya Operası:
Bahariye Cad. Caferağa Mah. No:29 34710 Kadıköy İstanbul Kadıköy İstanbul




Hoşgeldiniz