Elif Yaygıngöl Cremona konseri…


Toplam Okunma: 3774 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 21:52
Kategori: Konserler

Elif Yaygıngöl Moskova Tchaikovsky Devlet Konservatuvarı’nda öğrenim gören 1000 öğrencinin arasındaki 5 Türk öğrenciyle beraber müzik geleceğimizin isimlerinden… Yüksek Keman Bölümünde Prof. Sergei Kravcenko ile çalışıyor. Cremona Teatro Filodrammatica salonunda icra edeceği konserin geliri “Emilia Romagna depremzedeleri” yararına hayır kurumuna bırakılacak. Tarih: 28 Temmuz 2012 Milano Türk Başkonsolosluğu Delegasyonu’nun da katılacağı konserin başlama saati 21.00…

Cremona Konseri repertuarı:

Haendel
Sonata No: 4 in Re M

Veuxtemps
Ballade Et Polonaise op.38

Veuxtemps
Le Rossignol op.24 #2

Paganini
Variazioni Su Mose

Chopin
Ballade #1 (solo pianoforte)

Yaygıngöl’ün yakın zamandaki İstanbul konseri ise 23 Haziran 2012 Cumartesi günü Beşiktaş Nüzhetiye Caddesi’nde bulunan Girgin Piyano ve Sanat Galerisi’nde izlenebilir. Saat 17.00…

Anadolu Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı’ndaki 11 yıllık keman eğitimini Yüksek Onur derecesiyle tamamlamasının ardından Moskova Tchaikovsky Devlet Konservatuvarı’nda Master/Doktora Derecesinde Yüksek Keman Bölümüne kabul edildi. Dünyaca ünlü Tchaikovsky Konservatuarı’nda öğrenim gören toplam 1000 öğrencinin arasındaki 5 Türk’ten biri… Orada öğrenim gören 150 Japonya ve Kore’li öğrenci gibi devlet desteği bulunmuyor.

Elif keman eğitimine dünyaca tınınmış kemancı Leonid KOGAN sınıfında keman virtüözü, Prof. Sergei KRAVCENKO’ un öğrencisi olarak devam ediyor. Eğitim süresi 4 yıl.

13 Haziran 2012 Moskova ve 23 Haziran 2012 İstanbul konserinin ardından 27 Temmuz 2012 tarihinde İtalya konserinde sahne alacak. Cremona Teatro Filodrammatica salonunda icra edeceği konser geliri kimsesiz çocukların eğitimi amacıyla İtalyan hayır kurumu yararına yapılıyor. Milano Türk Başkonsolosluğu Delegasyonu’nun da katılacağı konser başlama saati 21.00 .

Yaygıngöl’ün İstanbul’daki konseri 23 Haziran 2012 Cumartesi günü Beşiktaş Nüzhetiye Caddesi’nde bulunan Girgin Piyano ve Sanat Galerisi’nde. Saat 17.00

Program şöyle:

Elif Yaygıngöl

Elif Yaygıngöl1990 yılında Eskişehir’de doğdu. Keman çalışmalarına 2001 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda Yrd. Doç. Zenfira ZÖHRABBEKOVA ile başladı.

2002-2003 döneminde, Edirne’de düzenlenen 6. Uluslararası Genç Müzisyenler Yarışması’nda Mansiyon ödülü aldı.

Prof. Serguei KRAVÇENKO, Prof. Dora SCHWARZBERG, Prof. Mihail ARANOVIC GODSDINER, Doç. Selim GİRAY, Doç. Orhan AHISKAL gibi isimlerin Master Class Kurslarında başarı belgeleri aldı. Devlet Sanatçısı Rengim GÖKMEN tarafından çalıştırılan ve yönetilen Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası I.Keman üyesi olarak görev yaptı ve başarıyla mezun oldu. Aynı dönemde Şef Burak TÜZÜN yönetimindeki Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gençlik Senfoni Orkestrası ile konsertmaister (başkemancı) olarak konserler verdi.

Prof. Cihat AŞKIN yönetimindeki CAKA’da bir dönem boyunca eğitim gördü. Ayrıca , Lili TCHUMBURİDZE ve Hakan ŞENSOY gibi sanatçılarla da çalışma fırsatı buldu. Anadolu Senfoni Orkestrası ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Senfoni Orkestrası’nın çeşitli konserlerinde misafir sanatçı olarak görev aldı.




Hoşgeldiniz