İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Sezonu Yıldız Sarayı Tiyatro Salonu’nda açıyor…


Toplam Okunma: 2797 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 21:52
Kategori: Konserler

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu 2012-13 Sanat Sezonu’nu II.Abdülhamid’in özel seyirlerine sahne olan ve Padişah seyrettiği zaman -Padişah’a arka dönülmez düşüncesinden hareketle- alt koltuklara kimsenin oturmadığı, tarihi gösterilerin mekanı Beşiktaş Yıldız Sarayı Tiyatro Salonu’nda açıyor… İlk konserin solistleri Gürsoy Dinçer, Merve Ceren Yeşildal, Osman Ziyagil ve Aylin Şengün Taşçı. 19 Eylül 2012 Çarşamba akşamı saat 20.00′de…

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, 19 Eylül Çarşamba akşamı saat 20.00′de Yıldız Sarayı içindeki tarihi Tiyatro Binası’nda 4 saz ve 4 sesten oluşan küçük bir grupla sezonun ilk konserini veriyor.

Oda müziği anlayışıyla verilecek dinletiler için uygun olan bu tarihi mekan bu sanat sezonu boyunca her ay topluluğumuzun solo nitelikli konserlerine sahne olacak.

İlk konserin solistleri Gürsoy Dinçer, Merve Ceren Yeşildal, Osman Ziyagil ve Aylin Şengün Taşçı. Dört soliste icra edecekleri eserlerde Halil Karaduman (kanun), Yurdal Tokcan (ud), Selim Güler (kemençe) ve Emrullah Şengüller (çello) eşlik edecek.

Ücretsiz olan konsere katılım davetiyelerini -salon koltuk kapasitesinin sınırlı olması nedeniyle- mesai saatleri içinde 0212 259 99 54 no’lu telefondan ya da ekinci.ozgur@gmail.com  adresine yazılacak bir mail yoluyla elde etmek mümkün…




Hoşgeldiniz