Van’da “Van” konulu beste yarışması…


Toplam Okunma: 3421 | En Son Okunma: 20.04.2024 - 08:59
Kategori: Yarışmalar

Van, yerel müzik alanındaki zenginliğini geleneksel Türk sanat müziği yeni besteleriyle çeşitlendirmek istiyor. Van Valiliği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen ‘Van’ konulu Türk sanat müziği yarışmasının diğer bir amacı da doğal güzellikleri, tarihi-kültürel eserleriyle Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan ve daha önce birçok türkü, film, öykü ve romana konu olan Van’ın sahip olduğu sembollere bir yenisi eklemek…

Birbirinden başarılı sanatçıların yer aldığı jürinin yapacağı değerlendirmelerin ardından seçilecek beste sahibine toplan 25 bin 500 TL ödül verilecek.

Yarışma sonunda birinci seçilecek bestenin sahibine 7 bin TL, ikinciye 5 bin TL üçüncüye ise 3 bin TL ; ayrıca jürinin seçtiği 7 güfte sahibine de bin 500 TL mansiyon ödülü verilecek.

Bestesi geleneksel Türk sanat müziğinin usul, kalıp ve makamlarına uygun olması gereken şarkıların güftelerinin Van’ın güzelliklerini, tarihi mirasını, folklorik zenginliği anlatması isteniyor.

Katılımcılar yarışmaya son başvuru tarihi 30 Kasım 2012.

Finale kalan ilk 10 yapıt 15 Aralık 2012 tarihinde yapılacak final gecesinde jüri tarafından derecelendirilecek ve ödüller aynı gece sahiplerine verilecek.

Detaylar için bkz:
http://www.yyu.edu.tr/2012/Rektorluk/vanicinsarkibestele.pdf




Hoşgeldiniz