İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nun “Halil Karaduman’sız” ilk konseri…


Toplam Okunma: 2692 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 21:52
Kategori: Konserler

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda vereceği periyodik konserlerin ilkini 04 Kasım 2012 Pazar günü saat 11.30′da gerçekleştirecek. Kısa bir süre önce yitirdikleri sanatçıları Halil Karaduman’ın da solist olarak yer alması planlanan konser O’nun yokluğunda, O’nu anma konserine dönüşecek…

Topluluğun Genel Sanat Yönetmeni Aylin Şengün Taşçı şöyle diyor:

“Topluluğumuz için çok buruk başlayan bu sanat sezonundaki bu ilk konserin saz eserleri bölümünde, viyolonsel sanatçımız Emrullah Şengüller ile yakın zaman önce kaybettiğimiz büyük kanunimiz Halil Karaduman’ın bir performans gerçekleştirmesini planlamıştık. Hatta bu çalışma çerçevesinde CRR broşürlerindeki konser sayfamızda sevgili arkadaşımızın fotoğrafı yayınlanmış durumda. Nasip olmadı. Ama biz bu konserde varlığı aramızda olmasa da sevgisi kalbimizde olarak yine sevgili Halil Karaduman’ı solo saz eserleri bölümümüzde sizlerle buluşturacağız.”

Topluluk ilk bölümde Sazkar makamında klasik eserler, ikinci bölümde ise Bayati makamında bir fasıl sunacak.

Solist Osman Ziyagil’in repertuarı ise Hüzzam ve Segah makamında…

Sınırlı sayıdaki davetiyelerden edinmek isteyenler ekinci.ozgur@gmail.com adresi veya mesai saatleri içinde 0212 259 99 54 no’lu telefondan bilgi alabilirler.




Hoşgeldiniz