Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a “Fahri Profesör” ünvanı…


Toplam Okunma: 2899 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:11
Kategori: Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a ”Türkiye Rusya kültürel ilişkilerinin gelişmesine yaptığı katkıdan dolayı” Moskova Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi tarafından ”Fahri Profesörlük” unvanı verildi. Katıldığı konferansın ardından Moskova Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi’ne geçen Ertuğrul Günay burada Üniversitenin öğrenci korosu tarafından seslendirilen müzikler eşliğinde karşılandı.

Moskova Büyükelçisi Aydın Adnan Sezgin ve Rusya Federasyonu Kültür Bakan Yardımcısı Grigory Petrovich Ivliev’in de bulunduğu törende ”Fahri Profesörlük” unvanı Günay’a, Moskova Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi Rektörü Tatyana Kuznetsova tarafından takdim edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ”Kültür ve Turizm Bakanı Günay’ın, Rusya’nın önemli bir üniversitesinden böylesine prestijli bir unvan aldığı için büyük mutluluk duyduğu” belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Prof. Erol Erdinç’in piyanosu eşliğinde opera sanatçısı Mesut İktu bir konser verdiler.
_____________________________
Tören fotoğrafları ve Üniversite Sitesi için bkz:
Tören fotoğrafları:
http://photos.msuc.org/main.php?g2_view=slideshow.Slideshow&g2_itemId=6229
Üniversite sitesi:
http://www.msuc.org/




Hoşgeldiniz