TRT “TSM Çocuk Şarkıları Beste Yarışması” düzenliyor…


Toplam Okunma: 8107 | En Son Okunma: 18.04.2024 - 04:29
Kategori: Yarışmalar

TRT Türk Sanat Müziği Çocuk Koroları’nın kuruluşunun 25. yılını kutlamak, çocuk şarkıları repertuarını zenginleştirmek, bestecileri teşvik etmek, desteklemek ve de TRT Türk Sanat Müziği Çocuk Koroları’nın kuruluşunun 25. yılını kutlamak amacıyla “TRT TSM Çocuk Şarkıları Beste Yarışması” düzenleniyor.

Yarışmaya katılacak şarkıların çocuk koroları tarafından icra edilebilecek, çocuk ruhuna, yaş özelliklerine ve beğenisine uygun, TSM dalında çocuk müziğine örnek teşkil edecek içerikte olması gerekiyor.

Yarışmanın, TSM çocuk müzikleri repertuarını zenginleştirmeyi hedeflemesinin yanında bestecilerin TSM Çocuk Şarkıları dalında, doğru, uygun ve yeni eser örnekleri vermeye teşvik edilmesi olarak ifade ediliyor.

Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC vatandaşlarının katılabileceği yarışmada, bir kişinin en fazla 5 eserle yarışabildiği belirtildi. Yarışmacıların, 30 Kasım 2012 akşamına kadar, eserlerin notalarını ve sözlerini, üzerinde yalnızca o eser için seçilen rumuzun yazıldığı bir büyük zarf içinde, TRT Genel Müdürlüğü Müzik Dairesi Başkanlığı’na, elden ve makbuz karşılığı teslim etmeleri gerekiyor.

Finale kalacak eserlerin belirleneceği Eleme Kurulu Toplantısı’nın 3- 14 Aralık 2012 tarihleri arasında yapılacağı yarışmanın finali, Nisan 2013’te, TRT kanallarında canlı olarak yayınlanacak. Birincilik ödülü, 10 bin TL olup, yarışmaya katılan eserlerden finale kalan eserlerin her birinin bestecisine, 5 bin TL mansiyon verilecek.

Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgi ve belgelere, TRT’nin resmi web sitesi www.trt.net.tr  adresinden ulaşılabilir.




Hoşgeldiniz