“Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti” konseri…


Toplam Okunma: 3864 | En Son Okunma: 19.09.2024 - 18:30
Kategori: Konserler

Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’nden 10 ülke 42 müzisyen 18 Kasım 2012 Pazar günü ‘Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti’ etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek büyük konserde bir araya geliyor. Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti ünvanını 2014 yılında Tataristan’ın Kazan kentine devredecek…

Ülkeler ve sanatçıları şöyle:

Azerbaycan’dan Tayyar Bayramov,
Özbekistan’dan Abdurrahman Kkoltajiev,
İran Kaşkay Türklerinden Borzoo Tayebipour,
Rusya Federasyonu Tataristan’dan Gennady Makarov,
Ukrayna Kırım’dan Cemil Karikov,
Nogay Türklerinden Arslanbek Sultanbekov,
Rusya Federasyonu Şorya Türklerinden Çıltıs Tannagaşeva,
Kırgızistan’dan Roza Amanova,
Rusya Federasyonu Saha (Yakut) Cumhuriyeti’nden Ayaarhan Grubu
Türkiye Ahıska Türklerinden Hamit Muzaffer

İzleyiciler Türk Dünyasının ezgilerinin yanısıra dombra, dutar, kılkopuz Anadolu çalgılarından farklı Türk çalgıları tanışma fırsatı da bulacak.

TÜRKSOY’un da desteklediği etkinliğin, Türk Ocaklarının Kuruluşunun 100. Yılı etkinlikleri kapsamında 14-19 Kasım 2012 tarihleri arasında Ankara’da yapılan “I. Uluslararası Türk Dünyası Geleneksel Müzik Günleri ve Bilgi Şöleni”nin Eskişehir ayağı olacağı belirtiliyor.

Ankara’daki etkinliğe, Eskişehir konserine katılacak ülkelerin dışında Kazakistan, Rusya Federasyonu’ndan Altay, Başkurdistan, Tıva ve Çuvaşiştan, Moldova’dan Gagavuz Yeri, Kosova, Almanya, İngiltere ile Macaristan da, önemli müzik adamlarının sunum ve bildirileri ile katıldı.

TRT Avaz kanalından canlı yayınlanacak Türk Dünyası Geleneksel Müzik Konseri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi 1 Nolu Salon’da 18 Kasım 2012 tarihinde, saat 20.00’da gerçekleştirilecek.

Etkinlik halka açık…




Hoşgeldiniz