Bir vak’a: TRT İstanbul Harbiye Radyoevi binası…


Toplam Okunma: 4162 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:09
Kategori: Haberler

Yine bir bilinmeze doğru sürüklenen vak’a sorusu: TRT İstanbul Harbiye Radyo evi binası TRT’nin elinden alınarak, Birleşmiş Milletler’e mi verilecek?.. Akla yine birilerinin “sessizce ve derinden ilerlemesi” geliyor. Örneklerini daha önce de gördük… TRT çalışanları ve TRT koro üyeleri 19 Kasım 1949 yılında açılan TRT Harbiye Radyoevi binasının 63. yıl dönümü dolayısıyla bina önünde hem kutlama hem de eylem yaptı… TRT’den henüz bir açıklama yapılmadı…

Son günlerde TRT’nin elinden alınarak Birleşmiş Milletler’e verileceği ya da otel yapılacağı söylenen bina için çalışanlar ellerinde ‘Radyo evimiz, vermiyoruz’, ‘Radyoevimiz 63 yaşında’, ‘Satanlara yuh!’, ‘İstanbul Radyosu Neriman Altındağ Tüfekçidir’ pankartlarını taşıyordu…

TRT’den henüz olumlu ya da olumsuz bir açıklama yapılmıyor…

İstanbul Radyosu ve TRT çalışanlarından bir grup 19 Kasım 1949 yılında açılan 19 Kasım 2012’de 63. yılını dolduran bina önünde yaptıkları kutlamada TRT Türk Sanat Müziği ve Halk Müziği mini korosu çeşitli parçalar seslendirdi. TRT Hafif Müzik ve Caz Korosu da çeşitli parçalar çaldı.

Vedat Çetinkaya:
“Burası hayatımızın büyük bir bölümünün geçtiği yer olarak, bütün sanatçıların gönlünde yeri var. Bu binanın muhafaza edilmesi gerekiyor. Eğer ileri bir tarihte başka bir binaya geçmemiz gerekiyorsa daha iyi bir binaya gönderilmemiz gerekiyor. Burasının TRT Müzesi olarak korunması gerektiği fikrindeyim.”

Ahmet Akkirman:
“İstanbul radyosu çocukluğumuzdan beri bizim hayal dünyamızı geliştirdi. Eski radyoları dinlerken, bu binayı hayal ederdik. Bu şekilde yıkılıp, ortadan kaldırılması çocukluğumuzun da ortadan kaldırılması gibi bir şey. Radyonun hep yanında olacağız.”

TRT çalışanları, binanın taşınmaması için vatandaşlardan imza topladı.




Hoşgeldiniz