Sezen Aksu: “İlk sahne yıllarımda ‘çatal-bıçak-garson’ sesine çok kızardım”…


Toplam Okunma: 3492 | En Son Okunma: 10.05.2024 - 19:00
Kategori: Eleştiri/Kritik

Devlete bağlı koro ve orkestraların konser verebilmeleri için “konser mekanı ve konser koşullarının uygunluğu” diye bir yönetmelik maddesi vardır. Yemekli konserde görevlendirilmiş bazı sanatçılar sözkonusu yemekli konser sırasındaki “tabak, çatal, bıçak seslerini” bu kapsamda değerlendirmiştir.

Devletin Bakanının, Valisinin veya diğer devlet adamlarının verdiği resmi davet yemeğinde, kokteylinde Bakanlıkça görevlendirilen sanatçılar arasından şikayette bulunanları çıkmış, konu çoğu kez muhakkiklik (ön soruşturma) olmuş, birçok kez de soruşturma açılmıştır…

Soruşturmalara konu olmasının sebebi bu tür etkinliklerde görevlendirilenler arasında gönülsüzlerin bulunmasıdır.

Ama o gönülsüzlerin arasında; devlet tarafından görevlendirildiği zaman şikayet ederken, para karşılığı gittikleri özel işlerinde aynı duruma ses çıkarmayanları da görülmüştür.

Madalyonun diğer yüzü de o büyüklerine şirin görünmek için, koşullar uygun olmadığı halde, sanatçısını görevlendiren / görevlendirmek zorunda kalan / bırakılan yöneticinin varolabildiğidir.

Bu açıdan o “tabak çatal sesleri” devletin sanatçıları arasında da yıllar yılı tartışmaya neden olmuştur. O tür etkinliklere gönüllü sanatçı seçilmediği veya seçme imkanının olmadığı yerde olmaya devam edecektir.

* * *
Yazımıza vesile olan haber şöyleydi:

Etstur tarafından Four Seasons Hotel’de bu yıl beşincisi düzenlenen otelpuan.com ödülleri gecesinde sahne alan Sezen Aksu şöyle dedi:

“İlk yıllarımda tımarhaneliktim. Her şeye kızardım. Çatal- bıçak sesi yok, garson yok, o yok bu yok… Sonra zamanla geçti. Normalleştim. Şimdi çok eğlenin, çok oynayın. Artık her şey serbest…”…




Hoşgeldiniz