Mercedes-Benz: “Türkler kadın sesi istemiyor”…


Toplam Okunma: 3522 | En Son Okunma: 19.04.2024 - 13:04
Kategori: Basından

Mercedes otomobillerdeki navigasyon cihazlarında erkek sesi sadece Türkçe’de var. Diğer dil seslendirmeleri kadın sesi… “Neden sadece Türkçede erkek sesi var” sorusu üzerine Mercedes-Benz yetkilisi açıklaması: “Tüm ülkelerde navigasyon sesi bir kadına aitken, Türk Mercedes kullanıcıları bu rolün sempatik bir erkek sesinden yapılmasına önem veriyor. Bunun arkasında kültürel sebepler olabilir…

Mercedes-Benz: “Türkler kadın sesi istemiyor”…

Mercedes’te İngilizceden Çinceye, Portekizceden Rusçaya kadar 15 ayrı dilde kadın sesi kullanılırken, sistem Türkçeye çevrildiğinde, sürücüye sadece erkek sesi yol gösteriyor. Soru üzerine Mercedes-Benz’in basın ve halkla ilişkiler küresel bilgi dairesinden Norbert Giesen’in açıklaması şöyle:

“Mercedes’te her önemli dilin kendine ait bir sesi vardır. Hatta İngilizcede İngiltere ve ABD telaffuzu olmak üzere iki farklı ses bulunur. Uzun bir zaman önce navigasyon sesleri için anket yaparak bir ses profili çıkardık Fransızcayı seslendiren kadından Türkçeyi seslendiren kişiye kadar tüm ses sanatçıları fotoğrafta görülüyor. Türk Mercedes kullanıcıları yol tarifini Selçuk Birdal’ın sesinden alır. Birdal’ın kim olduğu, diksiyon eğitimi yanı sıra oyunculuğu, radyo sunuculuğu, sinema filmlerinde seslendirmeleri yapıyor ve televizyon dizilerinde rol alması hakkında bilgiler ektedir. Tüm ülkelerde navigasyon sesi bir kadına aitken, Türk Mercedes kullanıcıları bu rolün sempatik bir erkek sesinden yapılmasına önem veriyor”…(1)
__________________________________________

(1) http://www.hurriyet.com.tr/planet/22407927.asp




Hoşgeldiniz