Düzce Üniversitesi Rektörü’nün toplum eğitimine müzikal katkısı…


Toplam Okunma: 2899 | En Son Okunma: 09.05.2024 - 02:05
Kategori: Haberler

Müziğin koro boyutu müzik, hatta insanlık tarihi kadar eskidir. Gelişmiş kimi ülkelerde (örneğin Almanya) 50.000’in üzerinde amatör koro, müzik grubu olduğu gözönüne getirildiğinde toplu müzik yapmanın insanlar arasındaki ilişkilere olumlu etkisi bir kez daha ortaya çıkar. Türkiye’nin müzik türü gözetmeksizin olabildiğince çok korolara ve koristlere ihtiyacı var. Tabii ki toplu insan çalıştıran özel/tüzel/resmi kurumlarımız yöneticilerinin sanata yönlendirilmesine, teşvik edilmesine de…

Türkiye koro hayatımızda bir ilk yaşandı. Diğer üniversite rektörlerinin çoğu iş-güç bahane ederek konserlere dahi gitmezken Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Üniversitesinin geleneksel Türk müziği korosunun çalışmalarına ve de konserine korist olarak katılarak müziğimizin toplumsal yaşamdaki akademik etkisine sembol oldu…

Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, üniversite bünyesinde kurulan koroda akademisyen ve öğrencilerle birlikte müzik eserleri seslendiriyor. Üniversitesi’nin 7. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında sahneye çıkan Şerifoğlu, geleneksel Türk Sanat Müziği şarkılarını üyesi olduğu koro ile birlikte seslendirdi.


Düzce Üniversitesi salonu

Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu:

“Öğrenci ve akademisyenlerden oluşan koroda yer almaktan mutluyum. Aslında sanatın her dalına ilgi duyuyorum. Sayın valimiz başta olmak üzere ilimizin bu kadar kıymetli büyükleri için şarkı söylemek, benim için ayrıca mutluluk oldu…”

Düzce Valisi Adnan Yılmaz:

“Şerifoğlu’nu koroda izlemek bizi çok mutlu etti. Şerifoğlu eğitim camiasında herkese örnek olmuştur. Konsere geldiğimde gözlerim rektörümüzü aradı fakat baktım ki koroda öğrenci ve akademisyen arkadaşlarıyla şarkı söylüyor. Çok güzel…”

Haber şöyleydi:

“Düzce Üniversitesi akademik ile idari personel ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun da içinde bulunduğu Türk Sanat Müziği Korosu tarafından konser verildi. Düzce Üniversitesi Konferans Salonu’ndaki konserde koro üyeleri söyledikleri Tük Sanat Müziği’nin eşsiz eserleri ile seyircilerin beğenisini kazandı. Nihavent ve Rast eserlerden olmak üzere toplam 12 eserin seslendirildiği konser sonunda Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu tarafından Koro Şefi Prof. Dr. Murat Kaya’ya plaket ve çiçek verildi.”




Hoşgeldiniz