8. Antalya Türk Müziği Günleri…


Toplam Okunma: 4951 | En Son Okunma: 24.04.2024 - 14:32
Kategori: Etkinlikler, Festivaller

Antalya Türk Müziği Günleri’nin gündüz bölümlerinde 29 geleneksel Türk sanat müziği korosu ve 16 Türk halk müziği korosu olmak üzere toplam 45 geleneksel Türk Müziği topluluğu sahne alacak. Etkinliğin akşam bölümlerinde ise Gülcan Kaya, Tuğrul Şan, Mustafa Sağyaşar, Özgen Gürbüz, Elif Güreşçi Çiftçioğlu, Hilal Çelebi, Kemal Caner gibi TRT Genel Müdürlüğü Müzik Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü‘ne bağlı ses ve saz sanatçıları konserler verecek…

“8. Antalya Türk Müziği Günleri” Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın 131’inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenleniyor.

Toplam 57 programın içinde Türk Müziği ile ilgili önemli sanatçıların söyleşi ve sohbet programlarının da yapılacağını belirten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak şunları kaydetti:

Konserlerin yanısıra ANSAN, Soysal Sanat Evi, Dali Sanat Galerisi ve Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinin ‘Tuvaldeki Melodiler’ isimli Müzik Temalı karma resim sergisi açılacak.

ATSO Antalya Türk Müziği Günleri, bu yıl, 45 topluluğun katılımıyla görkemli bir organizasyona dönüşeceğini vurgulayan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak etkinlik hakkında şunları söyledi:

 “Programımız her yıl zenginleşiyor. Bu organizasyonla Antalya’mızdaki tüm koroların eksiksiz katılımı ile aynı ortamda sanat icra etmelerini sağlıyoruz. Artık Antalya’lı müzikseverler tarafından her yıl ilgiyle beklenen bu organizasyonumuzun, Kuruluş Yıldönümü etkinliklerimizin önemli bir parçası olarak geleneksel hale gelmiş olmasından büyük mutluluk duyduğumu da ifade etmek istiyorum.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, her zaman kültür ve sanat çalışmalarına destek vermiş, sponsor olarak bir çok etkinliğe katkı sağlamıştır. Kültür ve sanat hayatına desteğimiz bundan sonra da artarak devam edecektir. Organizasyona katkı sağlayan ve sponsor olarak destek olan kurumlar ile üye firmalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ücretsiz olan etkinliğimize tüm üyelerimiz ve sanatseverler davetlidir”

Konserlerin mekanı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonu.

Sanatseverler için; 5-6-7 Nisan tarihlerinde gündüz 10:00 ve akşam 18:00 saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’ndan hareket edecek servisin ATSO Eski Binası - Topçular -ATSO Hizmet Binası istikametinde geliş ve akşam program bitiminde ATSO Hizmet Binası hareket - Kepez - Konyaaltı - Lara bölgelerine dönüş olacak şekilde hizmet verecek.




Hoşgeldiniz