Garson Demir… Yakup Kıvrak


Toplam Okunma: 4416 | En Son Okunma: 17.04.2024 - 17:57
Kategori: Yazılar

Türkiye’de çocuklarımızın müzik eğitimi önemlidir. O öğretmenleri yetiştiren eğitim fakültesi öğretmenleri daha daha önemlidir… Ve tabii ki müziğimizin öğretmenlerini yetiştiren müzik eğitim bölümlerinin sorumluluk üstlenmeyen durumları… Yakup Kıvrak Hoca çocuklarımızın müzik eğitiminden sorumlu öğretmenlerine eğitim veren eğitim fakültelerinin müzik eğitimi bölümü öğretim görevli ve üyeleri içinde gerçekçi söylemleriyle bir duayendir. Yazıları fıkra gibidir, Türkiye müzik eğitimi gerçeklerini düşündürür, dile getirir. İşte Yakup Kıvrak hocanın yaşanmış sevecen bir öyküsü…

Garson Demir… Yakup Kıvrak

“Çok severiz ve en az ayda bir kez gideriz, bence Ankara’nın en iyi restoranıdır. Evimize de çok yakın, yolda trafik derdi de yok. Çalgan Et Lokantası, Alacaatlı köyünde. Bu akşam gidişimizde ilk kez gördüğümüz bir garson servis yaptı. Davudi, çok güzel tonlu, diksiyonu mükemmel bir sesle, “Efendim, hoş geldiniz. Bu akşam keyifler nasıl?” diye sordu…

Başar Moskova’da on gündür sağ elinin ciddi enfeksiyonu ile uğraşıyor, Çiğdem gelmek istemedi, İpek ile baş başa yemek yiyeceğiz. Garsonumuz  içeceğimizi ve salatamızı servis etmek üzere tekrar geldiğinde takıldım:

“Yav sen niye radyolarda falan spikerlik yapmıyorsun? Ses tonun çok güzel.”

“Yaptım efendim, sekiz yıl TRT’de kadrosuz haber spikerliği, çeşitli özel radyolarda program sunuculuğu, film seslendirme, eğlence programları sunuculuğu ve benzeri bir sürü iş yaptım. TRT’de yıllarca kadro alamayınca bıraktım… İçecekleriniz?..”

“Lütfen…”

“Peki efendim.”

Senli benli konuşmayı bıraktık garsonla.

“Adınız ne?”

Davudi, çok güzel tonlu, diksiyonu mükemmel ses “Demir, efendim. Umarım servisten memnun kalmışsınızdır,” dedi.

“Demir, ben ve eşim müzik eğitimi akademisyenleriyiz. Biliyor musunuz, ben de yıllarca restoranlarda çigan müziği yaptım, hem de Gazi Üniversitesi’nde öğretim üyesi iken.”

“Bilirim efendim. Biz onlara ‘beyaz zenciler’ deriz. Halen çok varlar, içlerinde profesör ünvanı olanlar da var, alaturaya ceplerini uzatıyorlar” dedi.

Yaaa, işte böyle, çok keyifli bir akşam yemeği idi. Garson Demir’i tanımış olmaktan keyif aldık…”


Yakup Kıvrak




Hoşgeldiniz