Kadıköy Belediyesi’nden Rahmi Kalaycıoğlu’na vefa…


Toplam Okunma: 3271 | En Son Okunma: 24.04.2024 - 09:13
Kategori: Tarih ve Anılar

Beş ciltlik (20.yy) Türk Musikisi Bestecileri Külliyatı’nı, özgeçmişleriyle 90 bestekar ve 1000’i aşkın eseri 1959’dan özveriyle meydana getiren Rahmi Kalaycıoğlu, ölümünün birinci yıldönümünde, 17 Nisan 2013’de, Kadıköy Evlendirme Salonunda, Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri tarafından düzenlenen “Anılar ve Müzik-66” programında anıldı… Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu’nun düzenlediği geceye, Rahmi Kalaycıoğlu’nu seven sanatçılar ve eşi Nuriye Kalaycıoğlu destek verdiler.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Müsevitoğlu: “Hayatını yaptığı çalışmalar ile Türk Müziği’nin yaşamasına adayan Rahmi Kalaycıoğlu; 90 bestekarımızın 1000’i aşkın eserini, 5 ciltlik “Türk Musikisi Bestekarlar Külliyatı” ile günümüze ve geleceğe ulaştırmıştır. Bu Külliyat, Kültür Bakanlığı tarafından tüm dünyadaki Türk Kültürü Merkezlerine dağıtılmıştır. Kadıköy’deki dükkanını Türk Müziğine ilgi duyan herkes bilir. Bir dönem, Kadıköy Belediyesi Eğitim Kültür Müdürlüğü görevim sırasında, kendisi ile müzikli güfteler ve besteler fotoğraf sergileri açmıştık. 5 Ciltlik muhteşem Külliyatını, Türk Müziği Yarışmalarımızda kazananlara ve jürimize hediye etme fırsatını bulmuştuk. Aramızdan ayrılışının birinci yıldönümünde kendisini rahmetle anıyorum.”

“Gözleri Aşka Gülen ve Ankara Rüzgarı” gibi sevilen eserlerin bestekarı Gündoğdu Duran’ın düzenlenmesinde destek verdiği gecenin sunucusu Nur Ateşer idi.

Programın birinci bölümünde; Çeşitli korolarda yetişen koristler; Buse Taş, Semra Bir, Yılmaz Öcal, Fatoş Erdem ve Canan Karadeniz’in soloları;

İkinci bölümde, önümüzdeki günlerde “BÜYÜLÜ” adlı albümü çıkacak olan Füsun Batum sahne aldı.

Hayri Pekşen ve Güngör Kandeğer birer sololarıyla geceye renk kattılar.




Hoşgeldiniz