Halil Karaduman’ı anma gecesi…


Toplam Okunma: 3372 | En Son Okunma: 26.04.2024 - 17:58
Kategori: Değerlerimiz, Konserler

Geleneksel Türk müziğinin sevilen ve takdir edilen kanun sanatçısı Halil Karaduman’ı Almanya Bremen’deki konseri dönüşünde 09 Ekim 2012 gecesi aktarma yaptığı Münih Havaalanı’nda geçirdiği kalp krizi sonucu kaybetmiştik. Sanatçı dostları Halil Karaduman’a vefalarını katılacakları konser ile gösteriyorlar. Bülent Ersoy, Adnan Şenses, Ferhat Göçer, Selami Şahin, Mahsun Kırmızıgül, Gülben Ergen, Gökhan Tepe, Soner Sarıkabadayı, Gökhan Sezen, İhsan Güvenç gibi sanatçıların katılacağı konser Beşiktaş Akatlar Atatürk Kültür Merkezi’nde… 12 Mayıs 2013 Pazar günü saat 19.00’da…

Halil Karaduman ile bugüne kadar çalışmış birçok sanatçı gecede O’nun çocuklarına ve eşine maddi destek sağlamak amacıyla sahne alıyorlar.

Aykut Işıklar geceyle ilgili şöyle yazmış:

“…Türk müziğini sevip de kanuni Halil Karaduman’ı tanımayan ve takdir etmeyen kişi bence yoktur. Rahmetli, ‘kanun’ adındaki tarihi sazı adeta konuştururdu… İnsanlığı, müzisyenliğinden bile daha ileriydi. O tertemiz kalbini herkes çok severdi. Hani derler ya, melek gibi… Kısa hayatı boyunca kimseyi kırmadı, üzmedi. Hep yardım için koşturdu, mütevazı kaldı. Böyle olunca da hep sevildi, saygı gördü. Kurtlar sofrasında Halil Karaduman denilince akan sular dururdu. Sanki uzaylı gibiydi. Bunca yıllık gazetecilik hayatımda Karaduman hakkında kötü konuşana hiç rastlamadım.
. . .

Konsere Adnan Şenses, Bülent Ersoy, Mahsun Kırmızıgül, Ferhat Göçer, Gülben Ergen, Soner Sarıkabadayı, İhsan Güvenç ve Çağdaş katılacak. Bilet ücretleri 150-120-100-75 ve 50 lira. Gerek solistler gerek saz sanatçıları tek kuruş almayacak. Gişelerde toplanan para hemen eşine teslim edilecek. Bu kadar müthiş bir kadroyu da sadece Halil Karaduman sevgisi bir araya getirir…”

Gece ile ilgili detaylı bilgi için:
534 239 59 15 ve 533 723 54 00




Hoşgeldiniz