TRT Müzik’te yayından kaldırılan “Arif Özgülüş ile Meşk Zamanı” programı için imza kampanyası…


Toplam Okunma: 5597 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:05
Kategori: Haberler

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu ses sanatçısı Arif Özgülüş’ün sunumu ve hazırlamasıyla TRT Müzik kanalında hemen bir yıldır yayınlanan “Arif Özgülüş ile Meşk Zamanı” program bir süre önce yayından kaldırılmıştı. Sonra Arif Özgülüş’ün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İETT futbol takımı yıllarından arkadaş olduğu ortaya çıktı. Arif Özgülüş on yıllardır Abdullah Yüce’den, cümbüş eşliğindeki sesiyle tanınmış Ali Seven’e uzanan GTSM’nin fantezi boyutunda günümüz GTM severler arasında geniş bir kesim tarafından rağbet gören bir tarz olmuştu…

Daha önce TRT Müzik`te bir kez daha yayından kaldırılan program, Özgülüş`ün sevenleri tarafından TRT`ye gelen yoğun telefon ve e-mail sayesinde ekrana dönmüştü.

Bu kez aynı tür GTSM sanatçısı Onur Akay Twitter hesabından; “Arif Özgülüş ile Meşk Zamanı” isimli programın yeniden başlaması için yeni bir imza kampanyası açtı.

Şöyle diyordu:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, 75 yıl aradan sonra Çankaya Köşkü`nün kanatları altına alındı ve Klasik Türk Müziği yuvasına geri döndü. Yeni adı ile Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu`nun çok değerli sanatçısı, hocamız Arif Özgülüş, ekranlarda Klasik Türk Müziği programı yapan tek sanatçı. Bence “Arif Özgülüş ile Meşk Zamanı” isimli program TRT Müzik ekranına, yuvasına geri dönsün.”

Facebook üzerinden “müziğe yeniden doymak, birbirinden güzel bestelerle meşke yeniden başlamak istiyoruz ” benzeri mesajlar görülüyor.

Geleneksel Türk müziğinin akşam safaları boyutunun günümüz dile gelişi “Arif Özgülüş ile Meşk Zamanı” tarzı program.

Eskiden vardı. Şimdi de var.

Belli bir GTSM kesimi tarafından sürekli dışlanan ama diğer belli bir GTSM kesimi tarafından sürekli izlenen, sevilen…




Hoşgeldiniz