TRT 58. Eurovision Şarkı Yarışması’nı yayınlamıyor…


Toplam Okunma: 3570 | En Son Okunma: 24.04.2024 - 09:22
Kategori: Yarışmalar

Türkiye İsveç’in Malmö kentinde yapılacak, 58. Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmayacağını açıklamıştı. Şimdi de  reyting almayacağı gerekçesiyle yarışmayı yayınlamama kararı aldı.  Kararda; Finlandiya temsilcisi Krista Siegfrids’ın 18 Mayıs’ta eşcinsel evliliklere izin verilmemesini protesto edeceği ve yarışmada kadın vokalistiyle öpüşeceği duyumlarının etkili olduğu konuşuluyor… Diğer yandan Azerbaycan temsilcisi Farid Mammadov, Türkiye’nin de temsilcisi olduğunu belirterek destek beklediğini açıkladı…

TRT’nin yaptığı açıklamaya göre EBU’nun ”ayrıcalıklı” üyeleri Almanya, Fransa, İngiltere, İspanya ve İtalya’nın son yıllarda elde ettiği ”başarısız sonuçlar” dolayısıyla geçen yıl yarışma için izleyici oylarının etkisinin yüzde 50′ye indirildiği, bu ülkelerin yarı final elemelerine katılmadan doğrudan finalde yarıştıkları belirtilerek, bunun haksızlık yarattığı ifade edilmiş, Türkiye’nin 58. Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmama kararı alınmıştı.

Yayınlamama kararının verilmesinde “reytingin yayın bedelini karşılamıyacağı” gerekçe olarak gösteriliyor. TRT’de resmi olmayan söylem şöyle:
“Türkiye Eurovision’a katılmıyor, reyting almayacağını düşündük. Bu yüzden böyle bir karar aldık.”

Diğer yandan Finlandiya’yı temsil eden Krista Siegfrids’ın 18 Mayıs’ta eşcinsel evliliklere izin verilmemesini farklı bir yöntemle protesto edeceği ve “Marry Me” isimli şarkısını söylerken bir kadın vokalistiyle öpüşeceği duyumları kulaktan kulağa dolaşıyor ve TRT’nin katılmama kararında Krista Siegfrids’ın etkili olduğu tahmin ediliyor.

Diğer yandan Azerbaycan’ın temsilcisi Farid Mammadov seslendireceği ‘Hold Me’ şarkısı için Türkiye’den destek bekliyor.

Farid Mammadov, TRT aracılığıyla kardeş ülke halkına seslendi: “Bu yıl yarışmaya katılmayan Türkiye’nin de temsilcisi olmak istiyorum.”

Ferid Memmedov…

Ferid Memmedov 30 Ağustos 1991 Bakü doğumlu. Altı yaşında Aybeniz Haşimova tarafından kurulan “Bülbüller” isimli müzik grubuna solist oldu. Orta öğrenimini Elitar Lisesi’nde tamamlamasının ardından Azerbaycan Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi’nde yüksek öğrenimine başladı. Halen bu okula devam ediyor ve Bakü Caz Merkezi’nde çalışıyor.




Hoşgeldiniz