Arif Sağ, Müzik Yorumcuları Meslek Birliği’nden ihraç edildi…


Toplam Okunma: 3393 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:05
Kategori: Haberler

Arif Sağ’ın MÜYORBİR’den ihraç edilmesi hakkında medya koordinatörü Atakan M. Metin’in açıklaması şöyle: “Başta başkan (Kültür Turizm Bakanlığı İstanbul Modern Folk Müzik Topluluğu Sanatçısı) Ahmet Koç olmak üzere; Belkıs Akkale, Edip Akbayram, Onur Akın, Ali Kocatepe, Burhan Şeşen ve Kubat’tan oluşan yönetim kurulu, Arif Sağ’ın meslek birliklerinin menfaati için önemli gördüğü uyarılarını hiçe saymış konuyu disiplin boyutuna taşımıştır…

Arif Sağ birliğin kurucu üyesidir ve olarak bugünlere gelmesinde büyük emeği vardır. Mustafa Sağyaşar, Tülay Özer ve Birol Yayla’dan oluşan haysiyet kurulu, önlerine gelen (hakaret iddiası eçeren) dosyayı yönetim kurulunun isteği doğrultusunda neticelendirmiş ve Arif Sağ müzisyenlerin haklarını yeteri kadar savunamaması gibi bir sebeble MÜYORBİR’den ihraç edilmiştir…”

Arif Sağ özetle şöyle demişti:

“Müzik camiası ve endüstrisi yıllardır azap içinde uçuruma sürüklenirken, benim gibi taşın altına her defasında elini koyanlara bu tarz bir yaklaşım antidemokratik ve yakışıksızdır. Buna rağmen görüşlerim dikkate alınmadan oldu bittiye getirilerek yapılan bu saygısızca davranış, isimlerden çok kurumları yaralamaktadır. Temsil ettikleri yapıyı da itibarsızlaştırarak komik duruma düşmektedirler. Hak sahiplerine hak dağıtılması için çalışmaktan neden rahatsız oluyorlar? Başka hesaplar içindeler mi? Tüm bu gelişmelerin hesabını hem hukuk sürecinde hem de halkın önünde vereceklerdir…”




Hoşgeldiniz