Urla’da “Mahurla” TSM Korosu konseri…


Toplam Okunma: 5139 | En Son Okunma: 27.04.2024 - 15:36
Kategori: Konserler

İzmir, Urla Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu bundan böyle “Türk Sanat Müziği Mahurla Topluluğu” olarak anılacak. Urla Belediyesi çatısı altında 1971 yılından beri çalışmalarını sürdüren Urla’lı müzikseverlerin oluşturduğu geleneksel Türk sanat müziği korosu yeni isimleriyle ilk konserlerini Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi’nde verdi. Amatör ruhun güzelliklerinin sergilendiği konserde ilerlemiş yaşıyla solo yapan Handan Yiğit dakikalarca ayakta alkışlandı. Mahurla ismi hoşsadalı bir tebessümü de beraberinde getirdi…

Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu’nun da izlediği konserinin ilk bölüm hüzzam, ikinci bölüm Nihavend makamında şarkılardan meydana geliyordu.
Repertuarda bestesi ve güftesi topluluğu yöneten M. Yaşar Koçyiğit’e ait “Sanat Dostları Merhaba” ve “Gönüllerin tek aşkısın canım annem” adlı şarkılarına da yer verilmişti.


İlerlemiş yaşına rağmen koro çalışmalarına katılan ve konserde müziği Erdoğan Berker’e sözü Metin Mutlu’ta ait “Bir ilkbahar sabahı güneşle uyandım mı hiç” adlı eseri seslendiren Handan Yiğit’i izleyenler dakikalarca ayakta alkışladı.

Konser sonunda Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu koro üyelerine teşekkür ederek şef Mustafa Yaşar Koçyiğit ve tüm koro üyelerine çiçek sundu.




Hoşgeldiniz