Afyon Devlet Konservatuarı - Dinar Belediyesi Marsyas Müzik Festivali CD’leri…


Toplam Okunma: 4073 | En Son Okunma: 15.04.2024 - 17:48
Kategori: Festivaller, Haberler

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı ile Dinar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivali”nin dördüncüsü geçtiğimiz Mayıs (2013) ayında gerçekleştirildi. Festival bu yıl yine önemli bir işlevi yerine getirdi ve gelecek nesillere iki CD yayınladı. Afyon Alimoğlu Kültürü Sanat Merkezi’nin de (AKSAM) destek verdiği CD’ler bir kültür hizmeti olarak ilgili kurumlardan ücretsiz temin edilebilir…

GÜL KOKUSU VAR
Dinar’lı halk şairi Süleyman UYSAL ‘a ait şiirlerin AKÜ Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Doç. Dr. Uğur TÜRKMEN tarafından bestelenmesi ile oluşan CD ‘de 10 şarkı yer alıyor.

SU SAVAŞ SEMA
Ülkemizin önde gelen sanatçılarının icralarıyla üretilen CD’de üç farklı türdeki yapıtlara yer verilmiş.

Birinci yapıt; Abdulbaki Nasır Dede’nin “Acem Buselik Mevlevi Ayini”.
Salih Kartal tarafından yaylı çalgılar dörtlüsü, ud, ney sazları için düzenlenen yapıt, Kültür Bakanlığı sanatçısı Timuçin Çevikoğlu tarfından yorumlamış.
Yapıt’ın kaydı tarihi bir mekanda “Millet Hamamında” Ersin Onay tarafından gerçekleştirilmiş.

CD’de dünyaca ünlü keman sanatçımız Prof. Dr. Cihat AŞKIN bu kez bestesiyle yer alıyor. “Kocatepe” başlıklı yapıt yaylı çalgılar orkestrası için yazılmış ve üç bölümden oluşuyor. Savaş yılları etkisi insanı o anlara götürüyor.

Salih KARTAL tarafından yaylı çalgılar dörtlüsü ve bağlama için düzenlenen “İki Dinar Türküsü’nü gerek bağlaması ve sesi, gerekse araştırmalarıyla tanıdığımız Öğr. Gör. Okan Murat ÖZTÜRK yorumlamış.

Mevlevi Ayini’nde “sema” Kocatepe; “savaş” mitoloji; Maryas’ın memleketi Dinar ise “su” ile ifade edilmiş.

CD’leri edinmek ister misiniz?..
Dinar Belediyesi
0 272 353 60 53




Hoşgeldiniz