Kayıp Nazi Altınları’nın yeri Federlein’ın bestesinin notasında mı gizli?..


Toplam Okunma: 6473 | En Son Okunma: 24.04.2024 - 04:28
Kategori: Araştırma Yazıları, Haberler

Hollandalı film yapımcısı Leon Giesen, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana efsanaye dönüşen ancak izine rastlanmayan ‘Nazi altınları’nın izini bir marşın piyanoya indirgenmiş notası üzerinden sürüyor. Alman Der Spiegel Dergisi kaynaklı habere göre, Giesen, kayıp Nazi altınlarının yerinin ipuçlarının Gottfried H. Federlein’in “Marsch Impromptu” bestesinin nota yazısında gizli olduğunu savunuyor…

Leon Giesen’in nota üzerinden geliştirdiği sava göre bu altın ve mücevherler Avusturya sınırına yakın bir kent olan Mittenwald’da gömülü durumda bulunuyor.

1940′ların Mittenwald’ının tren rayı ayrım parçalarının şematik diyagramı Gottfried H. Federlein’in “Marsch Impromptu” bestesinin nota yazısında gizli olduğu savunuluyor ki bu ipuçlar resmini verdiğimiz işaretler ile açıklanmaya çalışılıyor.

51 yaşındaki Leon Giesen’in düşüncesinin ana dayanağı ise 1940′ların Mittenwald kentinin tren istasyonun - M- işaretiyle notanın 4. dizeği ortasındaki crescendo işaretinin başındaki -M- harfinin aynı karakterde olması.

Giesen’in bu teoriyi geliştirmesine neden olan söylentiye göre 2. Dünya Savaşı’nın son günlerinde Adolf Hitler’in özel sekreteri Martin Bormann, Nazi hazinesinin gömülü olduğu yerin koordinatlarını bir nota kağıdının üzerinde yazılı olan notaların arasına şifreli bir şekilde yerleştirdi. Yani bu işaretler nota üzerine bestecisi tarafından değil, sonradan yerleştirildiği iddia edilen işaretler.


Notaların arasına şifreli bir şekilde işaretler yerleştirilen bu kağıdı, Münih’e götürmek üzere bir kişi görevlendirildiyse de bu kağıt hiçbir zaman gitmesi gereken adrese ulaşamadı.
Sözkonusu nota kağıdı, yıllar sonra Hollandalı gazeteci Karl Hammer Kaatee’nin eline geçti. Yıllarca şifreyi çözmeye çalışan ancak başarılı olamayan Kaatee, Aralık 2012′de bu kağıdı kamuoyuna açıkladı.

Açıklanmasıyla birlikte bu şifreyi çözmek üzere çalışmaya başlayanlar arasında Giesen de dahil oldu.


Giesen sonra yukarıda anlattığımız Nazi Altınları’nın yeri bilmece/efsanesinin çözüm öyküsünü oluşturdu.
O bu nota kağıdı üzerinde kırmızı daireler içine alınmış ipuçları sayesinde şifreyi çözdüğünü iddia ediyor.

Mittenwald’da yapılan ve de fotoğraflarını verdiğimiz kazılardan 24 Eylül 2013 itibarıyla şimdilik bir sonuç gelmediğini kazıların devam ettiğini belirtmek gerek.
_________________________________________________________

Der Spigel Dergisi haberi için bkz:
http://www.spiegel.de/fotostrecke/photo-gallery-the-mystery-of-mittenwald-fotostrecke-101691.html




Hoşgeldiniz