Ajda Pekkan, Fransa Kültür Bakanı tarafından “Sanat ve Edebiyat Şövalyesi” nişanına layık görüldü…


Toplam Okunma: 3194 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:00
Kategori: Haberler

Ajda Pekkan Fransa tarafından ‘Chevalier De I’ordre Des Arts Et Des Lettres’ sanat ve edebiyat şövalyelik nişanına layık görüldü. İstanbul Beyoğlu’ndaki Fransa Sarayı’nda düzenlenen ödül törene AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, eşi Beyhan Bağış, Beşiktaş Jimnastik Kulübü Başkanı Fikret Orman, Zeynel Abidin Erdem başta olmak üzere sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Törende Pekkan’a Fransa Devlet Nişanı’nı Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili takdim etti…

Ajda Pekkan’a müziğe ve sanata katkılarından dolayı Fransa’nın en prestijli nişanlarından Sanat ve Edebiyat Şövalyesi nişanı verildi.

Nişanı aldıktan sonra bir konuşma yapan Ajda Pekkan’ın mutluluğu ses tonundan belli oluyordu.

Sanatın ve edebiyatın yükselişine katkıda bulunanlar için Fransa Devleti tarafından verilen “Chevalier De L’Ordre Des Arts Et Des Letters” şövalyelik unvanını alan Ajda Pekkan’a hitaben konuşmasında Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bili:

“Fransa Cumhuriyeti bu akşam büyük bir sanatçıya, şarkıların önde gelen yorumcusu Ajda Pekkan’a saygılarını sunuyor. Ama Fransa yaklaşık 500 yıldır her iki ülke ve halklarımız arasında köprü görevini üstlenen Frankofon Türk sanatçılar ve entelektüel kuşaklara duyduğu minnettarlığı belirtmek ister. Fransa bu akşam Türk popüler kültürünün en önemli sanatçılarından biri aracılığıyla Türk popüler kültürüne saygılarını sunuyor.”

Ajda Pekkan ve Egemen Bağış

Fransa Kültür Bakanı’nın katılmadığı ödül töreninde Ajda Pekkan’a Fransa Cumhuriyeti Kültür Bakanı adına Sanat ve Edebiyat Şövalyesi nişanını Fransa Büyükelçisi takdim etti.

Ajda Pekkan:

“Benim için bu kadar önemli bir gecede benimle beraber olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum, ailemsiniz. Beni yalnız bırakmadınız. Bu gece beni şövalye yaptınız. Bu mutluluk kalbimin derinliklerinde hep yaşayacak.”

Dünya tarihinde ilk defa bir “kadın süper star” şövalye ünvanı kazandı.




Hoşgeldiniz