Ertuğrul Günay: “Atatürk’e dil uzatanın Allah dilini koparsın…”


Toplam Okunma: 3045 | En Son Okunma: 27.03.2024 - 07:52
Kategori: Basından

Kültür ve Turizm önceki Bakanı Ertuğrul Günay, Aydın Üniversitesi’nin İzmir’de düzenlediği Siyaset Akademisi toplantısı konuşmasından: “…Türkiye önemli seçimlerin arifesinde… Yerel seçimler gelecek seçimlerle ilgili işaretler verecek… Sadece vatan hainleri Atatürk’e saygısızlık yapar… Millete karşı çıkan her hareket sonunda cezasını çekmiştir… Atatürk’e dil uzatanın Allah dilini koparsın.”…

“1946 yılından bu yana yapılan genel seçimler arasında son üç genel seçimin farklı bir özelliği bulunuyor. Son üç genel s8eçimde bir siyasi parti ilk defa oylarını artırmaya devam ederek başarısını sürdürüyor. Bu, Türkiye siyasi tarihinde ve dünyada da az görülen örneklerdendir.

Halk, iki temel faktörü çok önemsedi oy kullanırken.

Birincisi halk kendine yakın siyasi hareket aradı. Dokunma mesafesinde, kendine inancına saygılı, kendi aidiyet duygularına ve kimliğine saygılı bir siyasi hareket aradı ve kendi hayatını bütünüyle ileri götürecek vaadi ve projesi olan ve buna milleti inandıran bir siyasi hareket aradı. Halka yakın ve halkın ekonomik ve demokratik hayatını ileri götürecek siyasi hareket aradı. 1946′dan bu yana baktığınızda halkın demokratikleşme iddiasının yanında durduğunu görüyorsunuz. Demokratikleşmeye yönelik çabalar, insan yerine konma anlamına geliyor. Demokrasi, halkın yurttaş yerine konulduğu sistemin adı. İnsanların kendi ayağına gelmesi önem taşıyor.

Türkiye siyasi tarihinde 70 yılla ilgili ilk tespitim, halk demokrasinin ve gelişme vaadinin yanında oldu.

Üçüncü önemli olan ise dayanışmacı olmak.
Sosyal devlet dendiğinde, devletin muhtaca yardım etmesi. Türkiye’de, demokratikleşme, gelişme ve toplumsal dayanışma duygusunu veren siyasi hareketler seçimlerde başarılı sonuçlar alıyor. Kitle bunun karşılığını veriyor. 2002, 2007 ve 2011 seçimlerinde de bu doğrultuda bir siyasi harekete destek verdi.
Zamanın değişmesiyle hükümler değişir. Zamanın değişen hükümlerine ayak uyduracaksınız. Her siyasi akımın yorgunluğu ve bıkkınlığı vardır ve hareket çok köklendiğinde onun sırtından geçinmeye çalışan unsurlar vardır.

Böyle bir noktaya gelir miyiz Önümüzde önemli bir test var, yerel seçimler. Demokrasi, gelişme ve dayanışma konusunda iddiaları inandırıcı olan hareketlerin iyi sonuçlar alabileceğini düşünüyorum.

Yerel seçimden çıkan sonuçlara göre siyasi partiler kendilerini yeniden dizayn edecekler. Yerel seçimler siyasi partilerin halkın vereceği işarete göre yürüyüşünü hızlandırması ya da başka bir rotaya çevirmesi konusunda bir işaret olacak diye düşünüyorum. Önemli bir eşikteyiz…

Türkiye seven hiç kimse Atatürk’e saygısızlık yapmaz. Sadece vatan hainleri Atatürk’e saygısızlık yapar. Millete karşı çıkan her hareket sonunda cezasını çekmiştir. Atatürk’e dil uzatanın Allah dilini koparsın…”
______________________________________
Ertuğrul Günay, Aydın Üniversitesi konuşmasından… 16 Kasım 2013 -




Hoşgeldiniz