“GNU / LilyPond” kitabı…


Toplam Okunma: 3234 | En Son Okunma: 24.04.2024 - 04:42
Kategori: Kitaplar

Besteci ve İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Server ACİM’in ilk kitabı “GNU / LilyPond yazılımı” okuyucuyla buluştu. Kitap İnönü Üniversitesi tarafından yayınlanan ilk Elektronik Kitap ve yine GNU / LilyPond yazılımı hakkında yazılmış ilk Türkçe çalışma olma özelliğini taşıyor…

Kitap Server ACİM web sayfasında açık kitap – open book olarak yayında.

Çalışma LaTeX dizgi yazılımı ve GNU / LilyPond nota yazma yazılımı gibi özgür yazılımlar ve Linux Mint gibi özgür işletim sistemi araçlarını kullanarak hazırlanmış.

Kitap Acim’in İnönü Üniversitesi – Sosyal Bilimler Enstitüsü – Müzik Bilimleri ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı - Yüksek Lisans Devresi’nde vermekte olduğu “Açık Kaynak Kodlu Müzik Yazılımları ve İşletim Sistemleri” dersi için kullanılacak bir ders kitabı olma özelliği taşıyor.

Özgür bir nota yazma uygulaması olan GNU / LilyPond hakkında bilgi ve fikir sahibi olmak isteyen herkes, elektronik kitap formatındaki bu açık kitabı indirebilir ve okuyabilir.

Yabancı terimlerin karmaşasında, ilgisi ve ön bilgisi olmayan insan için bir şey ifade etmeyen bu çalışmanın/açıklamanın detayını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz…

http://acimanasayfa.wordpress.com/acik-kitap/




Hoşgeldiniz