Afyon Kocatepe Üniversitesi Konservatuarı’ndan “Marsyas, Hisarlı Ahmet ve Müzik Kongresi” etkinlikleri…


Toplam Okunma: 3828 | En Son Okunma: 24.04.2024 - 04:32
Kategori: Kongre.simp.panel, Konserler

Afyon Kocatepe Üniversitesi Konservatuarı, Türkiye’deki diğer konservatuarlardan kendine özgü çalışma, uygulama ve belki de en önemlisi çaba gösterme özelliğiyle ayrılıyor. Yakın geçmişten bu yana Türkiye kurum başarısı hakkında görgü ve tecrübelerimizden biliyoruz ki; bu çabalar o yönetici kişinin toplumsal düşünmesi ve bu kişiyi politikacıların yok etmemesi neticesinde gerçekleşiyor. AKÜ Konservatuarı’nın uluslararası boyuttaki üç etkinliğini duyurmak istiyoruz…

V. ULUSLARARASI MARSYAS KÜLTÜR SANAT VE MÜZİK FESTİVALİ

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde beşincisi 15-19 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan:

“Uluslararası Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali” kapsamında; uluslararası “Flüt Yarışması”, Ulusal Güzel Sanatlar Liseleri Flüt Yarışması,

Dinar, Frig, Frigya araştırmaları temalı “Uluslararası Sempozyum”,

Dinar Halk Kültürü temalı “Belgesel” çekimi ve gösterimleri, sesten renge temalı bir “Resim Sergisi”, halk kültürü temalı “Fotoğraf Sergisi”

Dinar halk oyunlarını konu edinen “Panel”

ve
Üç farklı müzik türünde “Konser Etkinlikleri…”

Festival web site adresi:
www.marsyasfestivali.com

V.ULUSLARARASI HİSARLI AHMET SEMPOZYUMU

Afyon Kocatepe Üniversitesi Konservatuarı öncülüğünde gerçekleştirilecek olan diğer etkinlik:

“V. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu”

29-31 Mayıs 2014 tarihlerinde Kütahya’da düzenlenecek sempozyumun bu yıl ki teması “Şehir ve Müzik” olarak belirlemiş.
Kütahya türkülerinin kaynak kişilerinden Hisarlı Ahmet adıyla düzenlenen sempozyum sürdürülebilir bir bilimsel etkinlik olma özelliğiyle dikkat çekiyor.

Sempozyum web sitesi adresi:
www.hisas.org.tr

90. YIL MÜZİK KONGRESİ

2014; Musiki Muallim Mektebi’nin kuruluşunun 90. Yıldönümü… Türkiye müzik kültürüne yön veren ve bugün hemen her mesleki müzik eğitimi veren kurumla organik bir bağı olan bu okulun 90. yaşının nitelikli bir şekilde kutlanması amaçlanıyor.
“Kuruluşunun 90. Yılında Musiki Muallim Mektebi: Cumhuriyetin Müzik Serüveni” temasıyla düzenlenen kongre; Afyon Kocatepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğinde ve paydaş kurumlar desteğiyle planlanmış.

5-8 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenecek kongrenin web adresi:
www.muzikkongresi.com

Konservatuar Müdürü Doç.Dr. Uğur Türkmen meraklısından profesyoneline tüm Türkiye müzik insanlarını etkinliklere davet ediyor ve şöyle diyor:

“İcra-Eğitim-Besteleme ve Araştırma boyutlarıyla kültür yaşantımıza katkıda bulunmak amacındaki konservatuvarımız çalışmalarının daha nitelikli olabilmesi yolunda siz değerli müzik insanlarımızın, hocalarımızın katkıları ve eleştirileri bizim için önemlidir… “




Hoşgeldiniz