Abdurrahman Arıcı: “Türkiye Sanat Kurumu’na ilişkin yasa tasarısı çalışmaları henüz neticelenmedi.”


Toplam Okunma: 3737 | En Son Okunma: 24.04.2024 - 04:31
Kategori: Basından, Cevabi Yazılar, Fikir Yazıları, Haberler, Yazarlarımız: A.Sarı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı: “Türkiye Sanat Kurumuna ilişkin yasa tasarısı çalışmaları henüz neticelenmedi. Çalışmalar devam ediyor. Anadolu’daki sahnelerin, tiyatroların ve yerli oyunların sayısının artması konusunda Bakan Bey’in bir talimatı var. Anadolu’da her yere ulaşmaya çalışıyoruz. ‘Bizi kapatacaklar’ dedikoduları âfâki şeyler… Kurumu için hiçbir şey üretmeyen, dışarıya, piyasaya çalışan sanatçıyla kurumu için çalışan sanatçıyı bir tutmamak lazım…”

04 Aralık 2013 tarihli yazısında (http://www.musikidergisi.net/?p=2567 ) Musiki Dergisi editörü Dr. Ayhan Sarı konuya değinmiş, şöyle demişti:

“…2007′den bu yana altıncı yılına ulaşan söylentilerin dedikodusal yıkıma dönüştüğü ve bir sonucun tevdi edilmediği görülüyor. Her ağızdan bir başka tasfiye senaryosu kulaktan kulağa yayılıyor. Ve bu durum, devletin sanatçıları açısından her geçen gün artan bir zul olarak addediliyor. Devletin maaşlı sanatçısı, hakkındaki kararın artık net olarak açıklanmasını istiyor… Süreç uzadıkça kalite ve verim düşüyor…”

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı:

“…Biz tiyatroda milli değerlere değer katan eserlerin sergilenmesini ve yerli eserlerin sayısının artmasını, Anadolu’nun tiyatroyla buluşmasını arzuluyoruz. Anadolu’daki sahnelerin, tiyatroların ve yerli oyunların sayısının artması konusunda Bakan Bey’in bir talimatı var. Anadolu’da her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Gönül ister ki bizden destek alan özel tiyatrolarımız da Anadolu’ya fazlaca gitsin ve kaliteli oyunlar ortaya çıksın.

Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesinin kapatılacağına dair ortaya çıkarılan ‘bizi kapatacaklar’ dedikoduları afaki şeyler. Daha ortada projelendirilmiş, Başbakan’a sunulmuş, TBMM’ne gelmiş bir şey yok. Bu aşamaları geçtikten sonra zaten kendileri de görecektir ne olduğunu, ama bizim kafamızda onların düşündüğü gibi şeyler yok. Biz Anadolu’nun tiyatroyla buluşmasını ve kaliteli, milli değerlerimize sahip oyunlarla buluşmasını istiyoruz. Bunu yapan özel sektör de var ve onlara da desteğimiz devam ediyor, ayırmış değiliz. Bugün Opera da aynı şekilde kendi değerlerimizi yansıtacak oyunlarla gelmesi gerekir.

Kamudan maaş alan bir kişinin mesaisini de kamuya harcaması görüşündeyiz. Bugün kurumu için hiçbir şey üretmeyen, dışarıya, piyasaya çalışan sanatçıyla kurumu için çalışan sanatçıyı bir tutmamak lazım. Bu kıyaslamayı yapacak bir kurul olması gerekir. Getirilen sanat eserinin beğenilip teveccüh gösterilip defalarca izlenmesiyle hiç seyirciyle buluşmaması en büyük kıstas ama tabii buraya getirilen eserin bir kurul tarafından getirilmesi ve onları değerlendirecek bir üst kurul da gerekiyor.

Türkiye Sanat Kurulu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu çalışmaları benzeri bir işlev görecek…”(1)
______________________________________________________
(1) Anadolu Haber Ajansı, 11 Aralık 2013

www.musikidergisi.net

Abdurrahman Arıcı kimdir?

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23. Dönem Milletvekili olan Abdurrahman Arıcı, 2 Mayıs 1951′de Hatay Reyhanlı’da doğdu.
Tıp Doktorudur. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Radyoloji dalında uzmanlığını tamamladı.
Yozgat ve Rize Devlet Hastanelerinde radyoloji uzmanı olarak çalıştı.
Rize ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliği görevlerini yürüttü.
Futbol hakemliği yaptı. Süper Lig Gözlemciliği, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyeliği, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Rize, Yozgat Kurucu Başkanlığı ve Dernek Genel Merkez Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.




Hoşgeldiniz