Müzik Birlikleri’nde rant kavgası Arif sağ’ı koltuğundan etti…


Toplam Okunma: 3270 | En Son Okunma: 25.04.2024 - 13:33
Kategori: Basından

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin (MESAM) geçtiğimiz günlerde yapılan sekizinci olağanüstü genel kurul toplantısı olaylı geçti. Arif Sağ başkanlığındaki yönetim kurulunun tamamı, ‘çeşitli iş ve işlemlerinde usulsüzlük yaptıkları ve görevi kötüye kullandıkları’ gerekçesiyle genel kurul tarafından azledildi…

Toplantıda alınan kararla Sağ ve şimdiki yönetim hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacak. MESAM’ın yeni başkanı ve yönetim kurulu, bir ay sonra yapılacak genel seçimlerde seçilecek.(1)

“Müzikte Kirli İlişkiler” (2)

“Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) ve Müzik Eseri Sahipleri Grubu’nun (MSG) birleşmesi için geçtiğimiz cumartesi oylama yapılmış. O gün ayrıca MESAM’ın başkanı Arif Sağ, yolsuzluk iddiaları nedeniyle divan kurulu kararıyla başkanlıktan alınmış.

Sonuca itiraz eden Sağ ile besteci Ali Osman, karşılıklı küfürleşmişler. Oylamayı çeken kameranın kasetleri kaybolmuş. İddiaya göre Müzik Yorumcuları Birliği (MÜYORBİR) Başkanı Ahmet Koç ve yanındakiler kaseti ortaya çıkarmaları için kameramanları tekme tokat dövmüşler. Sağ ve yönetimi için de savcılığa suç
duyurusunda bulunulacakmış.

Olaylara bakar mısınız, bildiğiniz kahve kavgası! Zaten bu MESAM, MSG, MÜYORBİR ne zaman bir toplantı yapsa, ortalık karışıyor. Hepsi sanatçı, müzisyen ama bu arkadaşları delirten bir şey var; sakın bu rant kavgası olmasın.

Müzik eserlerinden telif hakları arttıkça bu arkadaşlar birbirlerinin boğazını daha çok sıkıyorlar. Özellikle müzik eserlerinin dijital satışlarında yolsuzluklar olduğu iddia ediliyor.

Kim bilir ne büyük rant var bu işte… Sanatçılar gerçekten hak ettikleri telif ödemelerini alıyorlar mı acaba?”

__________________________________________
(1) “Arif Sağ’a darbe…” Sabah Gazetesi, 01 Ocak 2014
http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/2014/01/01/arif-saga-darbe
(2) Mevlüt Tezel “Müzikte Kirli İlişkiler” Sabah Gazetesi, 01 Ocak 2014
http://www.sabah.com.tr/Gunaydin/Yazarlar/sb-mevlut_tezel/2014/01/01/muzikte-kirli-iliskiler




Hoşgeldiniz