Hem derliyor, hem seslendiriyorlar…


Toplam Okunma: 3532 | En Son Okunma: 27.03.2024 - 15:16
Kategori: Konserler, Türk Halk Müziği

Derleme türkülerimiz için “bitti/bitiyor” dediğimiz şu günlerde Malatya İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı THM Ana Sanat Dalı üçüncü sınıf öğrencileri ‘THM Dağarı ve Formları’ dersi izlencesi kapsamında sahada derledikleri yeni türküleri bir konser ile müzik dünyasına sunuyorlar…

İnönü Üniversitesi (İÜ) açıklaması şöyle:

“İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından 25 Mart 2014 Salı günü saat 18:00’da ‘İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği Derleme Konseri-1’ adlı bir etkinlik düzenlenecektir.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi konser salonunda düzenlenecek olan, ‘İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı THM Derleme Konseri’ konservatuar THM Ana Sanat Dalı 3. sınıf öğrencilerinin, ‘THM Dağarı ve Formları’ dersine yönelik yapmış oldukları derleme çalışmalarının, sunumunu ve seslendirilmesini amaçlamaktadır.

TRT türkü derleme kıstasları baz alınarak konservatuar THM Ana Sanat Dalı öğretim elemanları gözetiminde titizlikle yürütülen bu derleme çalışmaları, her yıl düzenli olarak yapılacak ve yapılan bu derleme çalışmaları kayıt altına alınarak konservatuar arşivine kazandırılacaktır”




Hoşgeldiniz