Bitlis’ten 8 ülkeye elektro gitar ihracı…


Toplam Okunma: 3166 | En Son Okunma: 25.04.2024 - 05:17
Kategori: Çalgılar

Bitlis’in Hizan ilçesinde yaşayan Faruk Yılmaz, ceviz ağacından yaptığı elektro gitarları 8 ülkeye ihraç ediyor…

Faruk Yılmaz’ın gitar yapımıyla ilgili bir fikri yoktu. Önce internetteki elektro gitar yapımı videolarını izledi. Yine internet üzerinden tanıştığı Norveçli gitar ustasından elektro gitarın yapımı ve ölçüleriyle ilgili de bilgiler edindi. Ve bir yıl önce Hizan ilçe merkezinde küçük bir atölye açtı.

Atölyesinde işlediği ceviz ağaçlarıyla gitar yapımına başlayan Yılmaz, rock yıldızlarının tercih ettiği Gibson modeli elektro gitarlar üreterek internet üzerinden pazara sundu ve kısa sürede yoğun bir taleple karşılaştı.

Şimdi ürettiği elektro gitarları yurt içi başta olmak üzere İngiltere, Meksika, Yunanistan, Norveç, İtalya, Amerika, Kanada ve Avustralya’ya ihraç ediyor.

Faruk Yılmaz:

“…Yaklaşık bir yıl önce elektro gitar yapımına başladım. Rock yıldızlarının yoğun tercih ettiği gibson modelim büyük ilgi gördü. Teknik imkansızlık nedeniyle bir gitarı bir ay gibi bir sürede tamamlıyabiliyorum. İlçemizde ceviz ağacı en fazla silah dipçiği yapımında kullanılıyordu. Ancak ben ceviz ağacından başka bir şeyler yapmak istedim. İnternette yaptığım araştırmaların ardından da elektro gitar yapmaya karar verdim. İlk böyle bir işe karar verdiğimde bana, ’sen deli misin, bunu başaramazsın’ dediler. Ben bunu başaracağıma inanmıştım ve başardım. İlk olarak bunun nasıl yapıldığını bilmiyordum. İnternet üzerinden Norveç’te bu işle ilgilenen biriyle tanıştım. Kendisi bana elektro gitar yapımı ve ölçüleriyle ilgili bilgileri video şeklinde gönderdi. Ben de birkaç tane yapmaya çalıştım ve başarılı oldum. Daha sonra kendime küçük bir atölye kurdum. Şu an İngiltere başta olmak üzere 8 ülkeye elektro gitar ihraç ediyorum. Kullandığım ceviz ağaçlarını doğaya zarar vermemek adına meyve vermeyenlerden seçtiğimi belirtmek istiyorum…” (1)
____________________________________

(1) http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/bitliste-yapip-dunyaya-satiyor/92142

Musiki Dergisi Yayın: 02 Nisan 2014




Hoşgeldiniz