”İşte Alaturka Show”…


Toplam Okunma: 3246 | En Son Okunma: 25.04.2024 - 14:26
Kategori: Konserler

O klasik fasıl ile başlayan, afişinde “Programımız fasıl ile başlar” yazan eski gazino konserleri geri döner mi? Bunda başarılı olunur mu? Bilinmez ama geleneksel Türk müziğinin sahne isimleri Metin Milli, Belkıs Özener, Ayşe Mine, Zekai Tunca, Ela Altın, Yıldırım Bekçi, Ayşe Taş, Yılmaz Morgül ve Umut Akyürek‘ten oluşan ”İşte Alaturka Show” konserler zinciri İstanbul’da Bostancı Gösteri Merkezi start alıyor. ”İşte Alaturka Show” Ankara ve İzmir’de devam edecek…

”İşte Alaturka Show” konserler zincirinde sahne alacak sanatçılar:

Ayşe Mine
Ayşe Taş
Belkıs Özener
Ela Altın
Metin Milli
Umut Akyürek
Yıldırım Bekçi
Yılmaz Morgül
Zekai Tunca

Yılmaz Morgül şöyle diyor:

”Bir Türk Sanat Müziği eseri kolay yazılmıyor. Sanatçılar unutulmuş bir köşede atıl durumdalar. Aramızda pazarlarda hatıralarını, anılarını, eşyalarını satanlar var. Bestekar dersen yok denecek kadar azlar artık. Yakında hep beraber bu konuyu köşke taşıyacağız. Biz Türk musikisine, halk müziğine emek veren insanların devlet tarafından himaye edilip korunmasını istiyoruz” diyerek sanat müziği ve halk müziği sanatçılarının mevcut piyasa şartlarında çok zor durumda çalıştığını ifade eden Yılmaz Morgül sözlerine şu şekilde devam etti. ”Sırf kültürüne sahip çıktığı için şu an birikmiş kiralarıyla ve yoklukla boğuşan sanatçı arkadaşlarımız var. Faal olarak halen albüm çıkarıp konser alan sanatçılarsa emin olun çok komik paralar kazanıyorlar. Pazarda limon satan bestekar var. Sayın başbakanımız ve cumhurbaşkanımızın samimi tutumlarına istinaden önümüzdeki günlerde köşkün kapısını çalacağız. Tek bir isteğimiz var. Korunmak, devletin koruması ve kanatları altında olmak…”

İlk durağı İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi olacak alaturka konserler tüm sanatçıların büyük bir titizlikle hazırlandığı konser repertuvarı, sahne showları ve dekoruyla dikkat çekecek.




Hoşgeldiniz