Taşeron Sanatçı İhalesi haberine Bursa Belediyesi’nden açıklama…


Toplam Okunma: 3349 | En Son Okunma: 25.04.2024 - 14:09
Kategori: Cevabi Yazılar, Haberler

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın, Büyükşehir Belediyesi’nin 88 kişilik ‘taşeron orkestra’ ihalesine çıktığı yazısı üzerine açıklama yaptı: “Onlar bizim işçilerimiz değil personelimiz. Orkestra kurulduğundan bu yana orada görev yapan sanatçılarımız aynı sistemle çalışıyor… Belirtmeliyim ki emekli olana kadar çalışan personelimiz de bulunuyor…”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın:

“Biz yıllardır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Bursa İnsan Kaynakları Taahhüt, Eğitim, Danışmanlık Hizmetleri, İmar İnşaat ve Ticaret LTD. ŞTİ. (BİNTED)’den hizmet alıyoruz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası 1989 yılında kuruldu. Yani Bursa Büyükşehir Belediyesi kurulmasıyla aynı yıl Konservatuar da faaliyetine başlamıştı.
Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Bando ve Çalgıcı Mektebi gibi grup ve orkestralarımız faaliyetlerini bugün devam ediyor.
Uygulama yasal mevzuat gereği Kamu İhale Kanunu, personel çalıştırmaya yönelik hizmet alımı ihalesi yoluyla yürütülüyor. Buna tamamen taşeron sistemi diyemeyiz. Bunlar bizim işçilerimiz değil, personelimiz. Bursa’da bu ihale kapsamında yaptığımız alımlar 25 yıldan bu yana süregelen uygulama. Konservatuvar kurulduğundan bu yana sanatçılarımız aynı sistemle çalışıyor.

Şu anda 65 kişilik müzisyen personelimiz var. Belediye sınırlarımızın genişlemesiyle müzisyen ekiplerimiz yeterli gelmemeye başladı. Sayısını arttırmamız gerekiyordu. Bu nedenle 88 kişi daha alacağız. Burada çalışacak kişilerin özellikleri, bilgi, deneyimleri ve mesleğe yönelik becerileri şartnamede belirtildi.

Bizim benzer konudaki personel çalıştırmaya yönelik hizmetlerimiz konservatuvarla sınırlı değil. Özel güvenlikler, idari birimlerdeki temizlik personeli, evde bakım hizmeti veren, huzurevi ve ilaçlama sistemlerini uygulayan personelimizi bu şekilde alıyoruz. 4 bin 500 civarında personelimiz bu şekilde çalışıyor. Biz iş sürekliliği, garantisi noktasında aksama olmaması için sözleşmelerimizi artık bir yıllık yapmayacağız. Çalışanlarımızın ’sözleşmem bitiyor. Ne yapacağım’ dememesi için 3-4 yıllık sözleşmeler yapacağız.

İşini severek yapan, devam etmek isteyen personeli ’sözleşme bitti’ diyerek işten tabii ki çıkartmıyoruz. Yıllardır aynı personelle devam ediyoruz. Belirtmeliyim ki emekli olana kadar çalışan personelimiz de bulunmaktadır.”

Önceki “Taşeron orkestra” haberi için bkz:
http://www.musikidergisi.net/?p=2665




Hoşgeldiniz