İstanbul Uluslararası Dans Kongresi organizasyonu… Ayhan Uncuoğlu


Toplam Okunma: 4506 | En Son Okunma: 08.04.2024 - 16:18
Kategori: Kategorilenmemiş

Değerli, Kıymetli Dostlar, Arkadaşlar; Sizlerle birlikte ortak bir karar neticesinde gerçek anlamda büyük bir sorumluluk üstlenerek başladığımız İstanbul Uluslararası Dans Kongresi organizasyonu için artık geri sayım aşamasına gelmiş bulunmaktayız.

Sizlerin de katkıları, görüş ve düşünceleri ışığında hazırlıklarını tamamlamaya gayret ettiğimiz çalışmalarımız içerisinde farklı konular üzerinde zorluklar çektiğimizi ve yoğun uğraşlarla karşı karşıya kaldığımızı zaman zaman yapabildiğimiz paylaşımlarımızdan dolayı biliyorsunuz.

Ancak ne olursa olsun bugüne kadar kongre düzeyinde ki profesyonel organizasyonların da üzerinde ki hazırlıklar ile bir hizmet üretme aşamasını başarı ile tamamladığımızı bildirebilirim. Bundan sonrası kongreye katılım ile ilgili olarak başvuran kişilerin sayısal düzeyi ve gerçekten dolu dolu bir program ile tamamlanacak bir organizasyonu gerçekleştirmeye kalmış durumda.

Bunun sağlanması aşamasının bir yere kadar bizlerin elinde olduğunu hatırlatmama gerek yoktur. Esasında organizasyon detaylarının ilan edilmesinden sonra uluslararası boyutta yaşanan bir rekabet ortamı doğduğunu da saklamamızın gereği yoktur. Bizlerin belirlediğimiz hedefler doğrultusunda gerçekleştirmeye çalıştığı organizasyon ne yazık ki CID yönetimi tarafından bundan önce gerçekleştirilmiş organizasyon ve detaylarının üzerine çıkmıştır. Bu durum da bizleri hem ülkemiz içerisinde bazı çevreler tarafından farklı algılanan ve üzülerek söylemek gerekirse “yapsınlarda görelim” gibi amaçsız ve yapıcı olmayan ortamların ötesinde ister istemez uluslararası düzede de beklemeyen çıkışı ile farklı anlayışların içerisine çekmiştir.
Sizlerle paylaşmaktan gurur duyduğum konuların başında, bu çalışmanın en başından itibaren isteyerek, destekleyerek ve de sonuçlarını gerçek anlamda değerlendirerek bu çalışmanın içerisinde olamayı, desteklemeyi, başarmayı dilemeyi düşünmenizdir. Bu nedenle bu organizasyon ve kurulmakta olan “CID-Istanbul Türkiye Temsilciliği” birbirlerini henüz fazla tanımasalar da en doğru çevrelerde şekillendiğini ortaya koymaktadır. Bu konuda özel olarak da teşekkürlerimi bir arkadaşınız, dostunuz, kardeşiniz ve işbirliği içerisinde olduğunuz kişi olarak iletmek isterim.

Her ne koşulda olursa olsun; İstanbul Uluslararası Dans Kongresi gerekli hazırlıkları ile ilgili makam ve birimlerin de desteğinde, ülkemizin kültürel, sanatsal ve tanıtımı konularında “Dans İçerikli olarak” üzerine düşen vazifeyi hazırlıklar aşamasında gerçekleştirmiş ve organizasyon bazında da vereceği sınavla kendisini yalnız ülkemiz içerisinde değil, uluslararası düzeyde de ses getirecek, yardımlaşmanın, desteğin, dostluğun ve samimiyetin geçerli olduğu ortamlarda, kültürün, insan ilişkilerinin vede dünya insanları arasında ki dostlukların yaşatılmasının önemini gösterecek anlayışa taşımayı, taşıyabilmesi sağlamış, organizasyon içerisinde de bunu en iyi şekilde gösterecek düzeye erişmiştir.
Tüm bu bilgi ve gelişmeleri paylşan sizler ile, yoğun işleriniz ve çalışmalarınız içerisinde olduğunu bilmeme rağmen, gelinen noktaları paylaşmak, genel değerlendirmelerde bulunmak, gerekli detayları görüşmek ve sonuca bağlamak üzere 12 Nisan 2008 Cumartesi öğleden sonra saat 14.30 da İtsnabul Turkuaz Turizm Folklor Derneği merkezinde bir araya gelerek bir değerlendirme gereği ortaya çıkmıştır. Bu nedenlerle gerçekleştirmeyi arzuladığım buluşmaya imkanlarınız dahilinde katılımınızı umar, diler; saygılarımı sunarım.

Ayhan Uncuoğlu/TURKUAZ

Bilgi:
CID-Unesco İstanbul 2. Uluslararası Dans Kongresi programı içerisinde yer alan özellikle de üç başlıkta toplayabileceğimiz
1- Aya İrini Sunumu
2- CRR Sunumu
3- Boğaziçi Gezisi organizasyonları
Dans ile veya bu konularla ilgili her birim, kişi, kurumun DAVETLİ OLARAK yer alabileceği organizasyonlar haline getirilecek ve
özel hazırlanmış davetiyeler ile kişilerin katılabileceği etkinlikler olarak uygulanacaktır.
hazırlanmakta olan davetiyelerin belirlemenizi dilediğim kişi veya kurumların ellerine ulaşabilmesi için gerekli isim tespitleri ve kargo ile ulaşabilecek posta adreslerini kendi ajandalarınızıa göre belirlemenizi ve imkanınız varsa word yada excel üzerinde kayıt altına alarak iletebilecek hazırlıklarınızı gerçekleştirmenizi dilerim.

ilgili olabilecek davetliler,
Dansın her formu ile ilgili çalışmalarda bulunan, kişi kurum ve kuruluşlar,
Dans ile ilgili yada kültürel, sanatsal yaşantı içerisinde bu organizasyona ilgi duyabilecek kişi, kurum ve kuruluşlar
Akademik çevreler
Medya kurum ve kuruluşlarının temsilcileri
BU ve benzeri organizasyonlar bazında desteklerini esirgemeyecek olan ve ortam içerisinde bulunmasını uygun gördüğünüzü kişi, kurum ve kuruluşlar.




Hoşgeldiniz