Türkiye’de İlk Uluslararası Keman Yarışması…


Toplam Okunma: 3183 | En Son Okunma: 17.05.2024 - 20:07
Kategori: Konserler

MSGSÜ Devlet Konservatuvarı ve Türk Eğitim Vakfı, Prof. R. Nuri İyicil anısına 20-28 Ekim 2008 tarihleri arasında Türkiye’de ilk olarak uluslararası keman yarışması düzenliyorlar. Mesut İktu Yarışmanın amacını “tüm dünyadan genç ve istekli müzisyenleri bir araya getirmek ve müziğin evrensel dili ile kültürlerarası alışverişi sağlamak” şeklinde belirtiyor.

MSGSÜ Devlet Konservatuvarı ve Türk Eğitim Vakfı,
Prof. R. Nuri İyicil anısına Türkiye’de ilk uluslar arası keman yarışmasını düzenlemeyi kararlaştırmışlardır.

Keman yarışmasının misyonu Prof. İyicil’in arzuları ışığında tüm dünyadan genç ve istekli müzisyenleri bir araya getirmek ve müziğin evrensel dili ile kültürlerarası alışverişi sağlamaktır.

Kuvvetle inanıyorum ki bu yarışma, Türkiye’deki müzik eğitiminin ilerlemesi için sonsuz özveri ile çalışan Prof. İyicil’in hatırlanması açısından vefa dolu bir seremoni olacaktır.

MSGSÜ Devlet Konservatuvarı ve şahsım adına TEV ile Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı’na, bu yarışmayı oluşturmak için gösterdikleri çaba için derin şükranlarımızı sunarken aynı şekilde bu projeyi destekleyen sponsorlarımıza içten teşekkürlerimi bir borç bilirim.

Son olarak, bu ilk uluslar arası yarışmanın tüm katılımcılarına bol şans ve başarı diliyorum. İnanıyorum ki, hepimizin hatırlayacağı çok önemli bir deneyim olacaktır.

Prof. Mesut İKTU
Müdür
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Ayrıntılı bilgi http://www.iyicilviolincompetition.com/ adresinde…




Hoşgeldiniz