TRT Sanatçıları Kurumda Çalışmayı Sürdürecek…


Toplam Okunma: 2816 | En Son Okunma: 13.05.2024 - 15:39
Kategori: Basından

TRT’den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bazı gazetelerde yayınlanan, “TRT sanatçıları Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderiliyor”, “Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünde TRT sanatçılarına yer yok” başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek şöyle denildi: “12 maddeden oluşan kanun değişikliğinin hiç bir maddesinde, TRT sanatçılarının Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderileceği yazılmamıştır. Sanatçılarımız TRT bünyesinde çalışmalarını sürdürecek olup, söz konusu tasarının hiç bir maddesinde sanatçılarımızı ya da çalışanlarımızı başka kurumlara göndermeyle ilgili madde bulunmamaktadır.”

TRT SANATÇILARI KURUMDA ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEK

TRT sanatçıların kurumda çalışmaya devam edecekleri, başka kurumlara gönderilmeyeceği belirtildi.

TRT’den konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı gazetelerde yayınlanan, “TRT sanatçıları Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderiliyor”, “Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğünde TRT sanatçılarına yer yok” başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

TRT Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 26 Martta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülerek Genel Kurula sevk edildiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

“12 maddeden oluşan kanun değişikliğinin hiç bir maddesinde, TRT sanatçılarının Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderileceği yazılmamıştır. Sanatçılarımız TRT bünyesinde çalışmalarını sürdürecek olup, söz konusu tasarının hiç bir maddesinde sanatçılarımızı ya da çalışanlarımızı başka kurumlara göndermeyle ilgili madde bulunmamaktadır.

Bu nedenle, TRT sanatçılarının başka kurumlarda yer bulamaması, TRT’den mekan istenmesi ya da başka kurumların sanatçılarımızı istememesi gibi yorumlar tamamen yanlıştır. Bilgi eksikliği içinde tamamen yanlış yorumlarla yazılan, TRT sanatçılarının başka kurumlara sevk edileceği haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.”
__________________________________________

06.05.2008 http://www.medyatava.com/haber.asp?id=44801

________________________________________________________________________




Hoşgeldiniz