Gülen Ege ve Beril Tutkun Resitali Y.T.Ü VEKOM’da…


Toplam Okunma: 3797 | En Son Okunma: 16.05.2024 - 06:54
Kategori: Konserler

Anadolu Üniversitesi sanatçılarından Gülen Ege ve Beril Tutkun bugün (08 Mayıs 2007) saat 17.00 de VEKOM’da Beethoven, Sarasate, Yalçın Tura, Wieniawsky eserlerinden oluşan bir konser verecekler. Moskova-Çaykovski Konservatuarı’nda eğitim alan her iki sanatçı Türkiye’deki klasik batı müziği  sosyal-kültürel hayatında varolmanın bilincinde ve sorumluluğunda olduklarını da belirtmeden edemiyorlar…

Yıldız Teknik Üniversitesi Vedat Kosal Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi
Keman – Piyano Resitali
Gülen Ege (keman)
Beril Tutkun (piyano)
Program
 Ludvig von Beethoven Keman-Piyano Sonati No:2
Pablo de Sarasate Zigeunerweisen
Yalçın Tura 3 Vals
Henryk Wieniawsky Scherzo-Tarantelle

08 Mayıs 2007, Perşembe; Saat 17.00
YTÜ Oditoryumu, Beşiktaş

Irtibat: 0212 383 70 70 _ 2702
Ars. Gor. Z. Gulcin Ozkisi
www.vekom.yildiz. edu.tr

GÜLEN EGE (ÖZGEÇMİŞ)
Gülen Ege 1981 yılında Eskişehir’de doğdu.1990 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman Bölümüne Istvan Nemeth’ in öğrencisi olarak kabul edildi.Daha sonra çalışmalarını Burak Tüzün ve Prof.Nazım Rızayev ile sürdürdü.Konservatuvarın Lise ve Lisans kısımlarını birincilik ile bitirerek 2001 yılında mezun oldu.

Üyesi olduğu Nemeth Kuartet ile ,orkestra ile ve solo olarak birçok konsere katılan Ege Türkiye, Fransa, Almanya, Japonya, Hollanda, Kıbrıs, Tunus, Birleşik Arap Emirlikler, İsrail ve Pakistan’ da çeşitli festival ve konserlerde görev aldı.

1998 yılında Kültür Bakanlığı’ nın düzenlediği “GENÇ YETENEKLER KEMAN YARIŞMASI” nda “Mansiyon” , 2000 yılında Anadolu Üniversitesi ve Rotary Klübü’ nün düzenlediği “GENÇ YETENEKLER KEMAN YARIŞMASI” nda “Birincilik” ödülü aldı.

Viktor Pikaizen, Ayla Erduran, Fazıl Say, Valeri Oistrakh, Sergei Kravchenko, David Russhel, Lena Mazor gibi sanatçıların master kurslarına katıldı.

2001 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ na Araştırma Görevlisi olarak alındı ve aynı yıl Ekim ayında Y.Ö.K. tarafından Anadolu Üniversitesi adına Moskova Çaykovsky Devlet Konservatuvarı’ na ,Prof.M.A.Gotsdiner’ in sınıfında İhtisas ve Solistlik Doktorası eğitimi için gönderildi. 2004 yılı Kasım ayında eğitimini başarıyla tamamlayarak Türkiye’ ye döndü.

Moskova’ daki çeşitli konser salonlarında, müzelerde ve Türk Büyükelçiliği’ nde verdiği konserlerin yanısıra, Nazım Hikmet ‘in 100. Doğum Yılı dolayısıyla Moskova’ da düzenlenen konserde Türk Bestecilerin Eserlerini seslendirdi. 2003 yılında “Rusya’da Bahar” adlı uluslararası oda müziği festivalinde konser vererek sertifika aldı. 2004 yılında Şef Ender Sakpınar yönetimindeki Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası eşliğinde Konyus Keman Konçertosunun Türkiye’ de ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. 10 Kasım 2005 yılında Şef İnci Özdil yönetimindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile gerçekleşen Atatürk’ ü Anma Konseri’ nde Mendelssohn mi minör keman konçertosunu seslendirdi.

Gülen Ege 2008 yılı Ocak ayında Doçentlik ünvanını almıştır, halen Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ nda Yardımcı Doçent olarak öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir.

BERİL TUTKUN (özgeçmiş)

Beril Tutkun piyano öğrenimine 1991 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Prof. Ayşe Savaşır ile başladı.

Ankara’daki eğitimi süresince çok sayıda oda müziği konserlerinde yer aldı ve resitaller verdi. 1998 yılında “Lisans” ve “Yüksek Lisans “ eğitimi için Rusya’ya giderek Moskova Tschaikovsky Konservatuvarı Piyano Fakültesi’nin ünlü hocalarından Prof. Dimitri Sakharov’un sınıfına kabul edildi.

Sanatçı, 1998-2004 yılları arasında Rusya’da Moskova Konservatuvarı Rachmaninof Salonu’nda , A. Çehov, A. Pushkin, N. Gogol’un müze evlerinde ve Ocak 2002’de Nazım Hikmet’in 100. doğum yıldönümü nedeniyle RTİB (Rus-Türk İşadamları Birliği) ve Türkiye Büyükelçiliği’nin ortaklaşa düzenkediği “Kardeşlik Evi” konser salonunda verdiği resitallerle övücü eleştiriler aldı. Ayrıca 2003 yılında Moskova Kültür Komitesi ile Moskova Tschaikovsky Kuarteti’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Rusya’da Bahar” adlı Üçüncü Uluslararası Oda Müziği Festivali’nde yer alan Beril Tutkun “Onur Ödülü” diploması ile ödüllendirildi.

Beril Tutkun 2004 yılında Moskova Tschaikovsky Devlet Konservatuvarı Mikhail Lidsky’nin piyano sınıfından “Konser Piyanistliği” ve “Oda Müziği” dallarından dereceyle diploma alarak mezun oldu ve aynı yıl Türkiye’ye döndü.

Konser Etkinliklerini halen sürdüren sanatçı, 2005-2008 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı öğretim görevlisi olarak çalıştı. Şu anda Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak görev yapan sanatçı aynı zamanda Anadolu Üniversitesi’nde Doç. Toros Can ile sanatta yeterlik çalışmalarına devam etmektedir.




Hoşgeldiniz