BBC’nin Efsane Yorumcusu Wogan: “Eurovision’da Oylamalar Politik. Artık Sunmayacağım”…


Toplam Okunma: 3309 | En Son Okunma: 08.05.2024 - 01:13
Kategori: Basından

Sovyetler Birliği ve Yugoslavya’nın dağılmasının ardından kurulan yeni birçok ülkenin komşu ülkelere puan vermesi ve politik oyların ön plana çıkması BBC’nin esprileriyle ünlü efsane Eurovision yorumcusu Sir Terry Wogan’a işi bırakma kararı aldırttı.”…Geçtiğimiz birkaç yıldır Eurovison Şarkı Yarışması, komşu ülkelerin birbirlerine oy verdiği politik bir yarışmaya dönüşmüştü…”

Wogan: “Eurovision’da Oylamalar Politik. Artık Sunmayacağım”…

Sovyetler Birliği ve Yugoslavya’nın dağılmasının ardından kurulan yeni birçok ülkenin komşu ülkelere puan vermesi ve politik oyların ön plana çıkması BBC’nin esprileriyle ünlü efsane Eurovision yorumcusu Sir Terry Wogan’a işi bırakma kararı aldırttı. Wogan ülkelerin birbirine verdiği politik oylar ve İngiltere’nin sadece 14 puan alarak sondan ikinci (25) olması hakkında şu yorumu yaptı:

“Açıkçası bu saçma durumdan sonra Eurovison yorumcusu olarak kendi kariyerimi de düşünmeye başladım. Gelecek sene bu yarışmaya bir daha katılacak mıyız tam emin değilim ama yapımcım Kevin Bishop’la konuşacağız. Galiba Eurovison yorumculuğu yapmayacağım.”

Avusturya ve İtalya’nın yarışmaya katılmamasını mantıklı bulduğunu belirten Wogan:

“Diğer Batı Avrupa ülkelerinin de karar vermesi lazım. Sonuç ortada, kimse onlara puan vermiyor. Geçtiğimiz birkaç yıldır Eurovison Şarkı Yarışması, komşu ülkelerin birbirlerine oy verdiği politik bir yarışmaya dönüşmüştü.
Rusya birinciliği en başından beri politikti.
İngiltere temsilcisi Andy Abraham’ın şarkısı sonuncu gelmeyi hak eden bir şarkı değildi. Sanırım artık kimse İngiltere’yi sevmiyor” dedi.
_____________________________

http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=9021955




Hoşgeldiniz