İzmir Festivali’nde Zubin Mehta…


Toplam Okunma: 4179 | En Son Okunma: 05.05.2024 - 16:44
Kategori: Festivaller

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından 22.si düzenlenen Uluslararası İzmir Festivali, 9 Haziran-22 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek konserlerle uluslararası üne sahip bir çok sanatçıyı sanatseverlerle buluşturacak. Festival, 9 Haziran’da Bergama Asklepion’daki Viyana Oda Filarmonik Topluluğunun konseriyle başlıyor.

Zubin Mehta, antik tiyatro yerine Celsus’ta

Çağımızın tartışmasız en büyük şeflerinden biri kabul edilen Zubin Mehta’nın Efes’te konser verme hayali 22. Uluslararası İzmir Festivali’nde gerçekleşecek. Yıllar önce İzmir’e yaptığı özel ziyarette Efes’i görüp hayran kalan Mehta, burada konser verme dileğini İKSEV’e iletmişti. Programının uymaması nedeniyle bir türlü Festivale katılamayan Mehta, bu yıl Avusturalya Turnesi öncesi özel jetle İzmir’e gelecek. 22 Temmuz Salı günü Celsus Kütüphanesi’nde 22. Uluslararası İzmir Festivali’nin kapanış konserini gerçekleştirecek Mehta, onursal şefi olduğu Maggio Musicale Fiorentino Orkestrası’nı yönetecek, Beethoven’in 7. Çaykovski’nin 6. senfonilerini yönetecek.

Fakat bu konser Efes Antik Tiyatro’da değil Celsus Kütüphanesi’nde gerçekleşecek. İKSEV, kapanış konserini Antik Tiyatro’da yapmak istediklerini, ancak yenileme çalışmaları yüzünden bakanlığın taleplerini kabul etmediğini belirtti.

FESTİVAL BİLETLERİ BİLETİX’DE
22. Uluslararası İzmir Festivali’nin biletlerini bu yıl da Biletix satacak. Biletler 27 Mayıs Salı günü Biletix satış noktaları ve İKSEV’in Fuar Lozan kapısındaki gişesinde satışa çıkacak. Özel bölüm VİP biletlerin 150 YTL olarak belirlendiği Festivalin bilet ücretleri 70 ila 30 YTL arasında değişiyor. Her yıl olduğu gibi öğrenci, öğretmen, emekli ve 60 yaş üstü yüzde elli indirim uygulanacak. Ancak VIP bölümde ve 250 YTL’den sadece 500 biletin satılacağı Kapanış konserinde indirim uygulaması yapılmayacak.




Hoşgeldiniz