Türk Musikisi Vakfı Avni ANIL Kompozisyon Bursu(*)…


Toplam Okunma: 6312 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:03
Kategori: Toplum ve Müzik

Türk Musikisi Vakfi tarafindan Merhum Avni ANIL’in adını yasatmak ve Turk Musikisi Konservatuarlarinin veya Konservatuarlarin Turk Musikisi Bolumlerinde Kompozisyon dalinda ogrenim goren basarili bestekar adaylarini desteklemek amaci ile Avni ANIL dostlarinin yapacagi bagislar ile Avni ANIL Burs Fonu kurulacaktir.

Son yuzyilin onemli bestekarlarindan olan Merhum Avni ANIL’in adini yasatmak uzere Turk Musikisi Vakfi Avni ANIL Kompozisyon Burs Fonu kurulmasina karar verilmistir.

TMV Avni ANIL Kompozisyon Bursu:

• Türk Musikisi Vakfi tarafindan Merhum Avni ANIL’in adını yasatmak ve Turk Musikisi Konservatuarlarinin veya Konservatuarlarin Turk Musikisi Bolumlerinde Kompozisyon dalinda ogrenim goren basarili bestekar adaylarini desteklemek amaci ile Avni ANIL dostlarinin yapacagi bagislar ile Avni ANIL Burs Fonu kurulacaktir.

• Burslar, Fonda toplanan paranin her 10.000 YTL’si icin aylik 100 YTL, yilda 9 ay sure ile bir ogrenciye burs olarak verilir. Ogrencinin not ortalamasinin 4 uzerinden 2,5′un ustunde olmasi ve basarisiz dersi olmamasi durumunda mezun oluncaya kadar burs verilmeye devam edilir.

• Burs fonunun yeterli olmamasi durumunda TMV toplanan bagislar ile Avni ANIL Beste yarismasi duzenleyerek biriken parayı bestekarlara odul olarak dagitabilir. Burs ve/veya Avni ANIL Beste Yarismasi TMV Yönetim Kurulu tarafindan kurulacak komiteler tarafından yurutulur.
• Burs Fonu icin bagislar TMV’nin Vakiflar Bankasi Ortakoy Subesi, Sube Kodu 167 sube kodu, 2001671 numarali hesapta toplanir.

Yukarida belirtilen hesaba bagista bulunarak Avni ANIL Bursu ve Beste yarismasina destek olmanizi dileriz.
Saygilarimizla

Dr.Osman Simav
TMV Yönetim Kurulu Baskan Vekili

Not: Yapilacak bagislar Turk Musikisi camiasina duyurulacak ve Merhumun ailesine yazi ile bildirilecektir.

__________________________

16.06.2008 tarihli Yahoo “Türk musikisi haberleşme grubu” iletilerinden alınmıştır… M.D.

(*) Not: İlgili Vakıf’a ve ilgili kişiye bursun durumu sorulduğu halde bir cevap alınamamış, konu anlık popülarite sağlamaya yönelik asparagas bir haber olmaktan öteye gidememiştir. (M.D.)




Hoşgeldiniz