Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası…


Toplam Okunma: 3290 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:16
Kategori: Konserler

Gençlik Orkestraları Derneği bünyesinde oluşturulan Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası kuruluşundan iki yıl sonra uluslararası klasik müzik festivalinde ülkemizi temsil edecek… Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası Mayıs 2008 tarihinde Avrupa Gençlik Orkestraları Federasyonu resmi üyeliğine kabul edildi. Federasyona üye ilk Türk orkestrası olma özelliğini taşıyan Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası 2008 sezonu çalışmalarına 90 genç yetenek ile Temmuz 2008′de Uludağ Kartanesi Otel’de başlıyor….

Gala konserini 23 Temmuz tarihinde Kartanesi Otel’de gerçekleştirecek olan orkestra 25 Temmuz’da Bodrum Yalıkavak Marina’da sanatseverlerle buluşacak. Bodrum konserini takiben 26 Temmuz Milet Antik Tiyatro’da Forum Meandros Festivali’ne katılacak olan Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası konserleri Türkiye ayağı 27 Temmuz tarihinde gerçekleşecek olan Marmaris konseriyle sona erecek.

Kurulduğu günden bu yana çalışmalarına Şef Cem Mansur eşliğinde devam eden ve başarılı konserlere imza atan orkestranın uluslararası arenadaki ilk konseri 16 Ağustos tarihinde “Berlin Young-Euro Classic” festivali kapsamında gerçekleşecektir. Yeni bestelerin seslendirildiği ve kazanan bestenin ödüle layık görüldüğü festivalde Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası Ahmet Altınel’in bir bestesini seslendirecektir.

Berlin’deki konserinden sonra 17 Ağustos tarihinde Kassel Gençlik Orkestraları Festivali’ne katılacak olan orkestra 18 Ağustos tarihinde ise “Avrupa Kültür Başkenti Ruhr 2010” projesinde yer alan Dortmund Belediyesi’nin bölgedeki Türk göçmenlerinin bölgenin kültürel yaşamıyla bütünleşmesine yardımcı olmak amacıyla düzenlediği etkinliklerde konser verecektir.




Hoşgeldiniz