46 yıldır Susan Klarnet Yeniden Ses Verecek…


Toplam Okunma: 2894 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:07
Kategori: Basından

Şükrü Tunar’ın 46 yıldır saklanan klarneti de ilk defa klarnet sanatçısı Serkan Çağrı tarafından çalınacak. Tepebaşı Cumhuriyet Gazinosu’nda 15 Ağustos 1962’de Zeki Müren’e sahnede klarneti ile eşlik eden Tunar, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Tunar, ölümü sırasında yıllarca elinden hiç düşürmediği klarnetini yere çarpıp kırmaktan korkarcasına zarifçe yere bırakmıştı.

46 yıldır Susan Klarnet Yeniden Ses Verecek…

Türk müziğinin önemli isimlerinden klarnet virtüözü Şükrü Tunar, ölüm yıldönümünde Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde anılacak.

Tunar’ın ölümünden çok etkilenen Zeki Müren, ailesinden bu klarneti hatıra olarak almak istemiş, ancak Tunar’ın akrabaları bu teklifi kabul etmemişti. Daha sonra klarnet ustası Mustafa Kandıralı da aynı şekilde klarnete sahip olmak istemiş, fakat Tunar’ın ölümüyle suskunluğa bürünen klarnet, bugüne kadar Tunar’ın ilk eşi Güzide Tunar tarafından muhafaza edilmişti.

Anma gecesinde, Tunar’ın 46 yıl önce sahnede ölümüyle susan klarneti, ailesinin de izniyle yıllar sonra ilk kez Serkan Çağrı tarafından çalınacak. Tunar, “Söyleyemem Derdimi Kimseye”,”Adanın Yeşil Çamları” ve “Geçti Sevdalarla Ömrüm” gibi unutulmaz eserleri bestelemişti. Geceye, Türk müziğinin ölümsüz seslerinden Zeki Müren’i keşfederek sanat dünyasına kazandıran isim olarak da bilinen ve yıllarca Müren’le aynı sahneyi paylaşan Şükrü Tunar’ın yakınları, çalışma arkadaşları ve sevenleri de katılacak.
_____________________________________________
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9648447.asp




Hoşgeldiniz