Cpo Saygun Serisini Gülsin Onay İle Tamamlıyor…


Toplam Okunma: 2735 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:20
Kategori: Haberler

Dünyanın önemli klasik müzik yayıncılarından Alman CPO firmasının Saygun serisi 25 Ağustos’ta çıkacak CD ile tamamlanıyor. Ahmed Adnan Saygun’un 100. Doğum Yılı vesilesiyle hazırlanan serinin bu sonuncu albümünde piyanist Gülsin Onay, şef Howard Griffiths yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde bestecinin 1. ve 2. Piyano Konçertolarını seslendiriyor.

Dünyanın önde gelen klasik müzik yayıncılarından Alman CPO firması, 1000’in üzerinde albümden oluşan seçkin kataloguna 2007 yılından itibaren bestecimiz Saygun’un eserlerini de kattı. Ahmed Adnan Saygun’un 100. Doğum Yılı vesilesiyle başlatılan seride bestecinin beş senfonisi, keman, viyola ve çello konçertoları ile yaylı çalgılar kuartetleri yer alıyor. 25 Ağustos’ta yayınlanacak piyano konçertoları ile 1991 yılında kaybettiğimiz bu büyük bestecimizin belli başlı tüm eserleri dünya müzik marketlerinde yerini almış olacak.

Saygun serisinin son albümünde bestecinin öğrencisi, eserlerinin en güçlü yorumcusu kabul edilen piyanist Gülsin Onay, piyano konçertolarını şef Howard Griffiths yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendiriyor. Saygun’un 2. Piyano Konçertosunu ithaf ettiği Onay, her iki eseri de aralarında Viyana Senfoni ve İngiliz Kraliyet Filarmoni’nin de bulunduğu pek çok orkestra ile sayısız ülkede icra etti.

Gülsin Onay’ın “aslına sadık, zeki ve kararlı” olarak nitelendirilen yorumundan müzikseverlere ulaşacak 1. ve 2. Piyano Konçertolarını içeren CD’nin 21 sayfalık kitapçığı ise Almanca, İngilizce ve Fransızca olmak üzere üç dilde Saygun hakkında titizlikle hazırlanmış bilgi ve yorumlar sunuyor.




Hoşgeldiniz