Jeunesses Musicales 63.Genel Kurulu Başkent’te….


Toplam Okunma: 2832 | En Son Okunma: 07.05.2024 - 22:09
Kategori: Kongre.simp.panel

Dünyanın en büyük ve önemli gençlik ve müzik organizasyonu olan Uluslararası Gençlik Müzik Örgütü’nün (Jeunesses Musicales International)’ın 63. Genel Kurulu 3-6 Eylül 2008 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek…

Uluslararası Gençlik Müzik Örgütü’nün amacı hiçbir kültürel, yöresel ve ideolojik ayırım yapmaksızın sınırların olmadığı, barışın ve karşılıklı anlayışın ortak dil olduğu bir dünya yaratmak ve bunu yer yüzündeki tek ortak dil, müzik yoluyla gerçekleştirmektir.

Etiyopya’dan Kanada’ya dünyanın her yerindeki gençlik müzik örgütleri yöneticileri Türkiye’de toplanıyor. Kültürlerin buluşma noktası: Türkiye temalı toplantı, Uluslararası Gençlik Müzik Örgütü’nün Türkiye temsilcisi Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından organize edildi.

4 gün sürecek toplantılarda dünya gençlik sorunlarının müzik yoluyla çözülmesi konusunda zihin jimnastiği yapılacak. Her ülke temsilcisinin yıllık tecrübelerini aktaracağı toplantılarda, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın risk altındaki çocuklarla yaptığı müzik çalışmaları takdir alan bir örnek teşkil etmekte.

Toplantılar boyunca uluslararası katılımcılar Sevda-Cenap And Müzik Vakfı çatısı altında çalışan Türkü Dostları ve JM Ankara Çocuk Korosu’nun yanı sıra, daha önce Uluslararası Ankara Müzik Festivaline katılan genç yetenekler kemancı Berfin Aksu ile gitarist Eren Süalp’i de dinleyecekler.

Pınar Alpay Yüksel ve Ankara Kalesi’nden gençler ile Türk Ritimleri atölye çalışması gerçekleştirecek olan delegeler, piyanist Hakan Ali Toker’in yanısıra JM Ankara Oda Orkestrası üyesi olarak JM İsrail Müzik Kampı’na katılan Vedat Şanlı önderliğindeki Alâ Turca Topluluğu’nu dinleyebilecekler.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı, Çankaya Belediyesi Ankara Hilton-Sa, Kavaklıdere Şarapları Bektaşlar ve YESA müzikseverler için çok önemli olan bu buluşmada için güçbirliği yaptılar.

Sonbahar Ankara’da hareketli başlayacak.




Hoşgeldiniz